[ 8 Οκτωβρίου, 2021 by admin 0 Comments ]

Η μαγεία των γραμμάτων έρχεται με το 13ο Φεστβάλ ΛΕΑ!

Genesis Expo will gather over 5,000 CTOs in one place, and about another 11,000 engineers. If you are a first time dev at Expo this post should help you think about your trip.

13ο Φεστιβάλ ΛΕΑ

Υπό την αιγίδα της

 Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Η μαγεία των γραμμάτων έρχεται με το 13ο Φεστβάλ ΛΕΑ!

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ 13ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ

Η αυλαία του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις) ανοίγει τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού παρουσία της A. E. της Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Εφέτος, που το Φεστιβάλ διανύει τον 13ο χρόνο της ζωής του, προσφέρουμε δύο προγράμματα που αλληλοσυμπληρώνονται και επιτρέπουν τη δωρεάν πρόσβαση στις λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Φεστιβάλ, και απευθύνονται σε όλους.

Το πρώτο πρόγραμμα, από τις 11 ως τις 29 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί σε μεικτή μορφή, που σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία σε χώρους όπως το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Σχολή Abanico –τηρώντας όλα τα ισχύοντα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας−, αλλά συγχρόνως θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε αυτό σε ψηφιακή μορφή. 

Το δεύτερο, το 13ο Φεστιβάλ e-ΛΕΑ σε ψηφιακή μορφή, θα λάβει χώρα από τις 2 ως τις 18 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή προσκεκλημένων συγγραφέων από την Ελλάδα και τον ιβηροαμερικανικό κόσμο.

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 19:30, στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα κηρύξει την έναρξη του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν και άλλες προσωπικότητες, από τον διπλωματικό και τον πολιτιστικό χώρο, της Ιβηρικής Αμερικής και της Ελλάδας. 

Στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ, αμέσως μετά, στις 20:00, θα απονεμηθεί το 1ο Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης ΛΕΑ στον μεταφραστή, τη μεταφράστρια ή τη μεταφραστική ομάδα  που θα έχει πραγματοποιήσει κατά το αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό έτος, σύμφωνα με την ημερομηνία έκδοσης του έργου και καταχώρησης του στη βάση δεδομένων της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, την καλύτερη πρώτη μετάφραση ή αναμετάφραση ενός λογοτεχνικού έργου (μυθιστορήματος, συλλογής διηγημάτων, θεατρικού κειμένου, ποιητικής συλλογής ή ανθολογίας ενός ή περισσοτέρων ποιητών) γραμμένου είτε στα ισπανικά είτε στα πορτογαλικά είτε στα καταλανικά.

Η μέρα θα κλείσει με έναν ύμνο στον εν ελευθερία διάλογο.  Το μουσικό συγκρότημα Los del Sur,  θα ερμηνεύσει τραγούδια με τα οποία επιθυμεί να στείλει στο κοινό ένα μήνυμα αδερφοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες, την Ελλάδα και το Περού.

Θα βρείτε το πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ και του Φεστιβάλ e-ΛΕΑ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://lea-festival.com/events/

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά σε αυτή τη σελίδα YouTube  ή  Facebook. Το Live Streaming πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των κυρίων Παντελή Μ. Σκούφαλου και Πόλας Σκουφάλου.

_____________

Περισσότερες πληροφορίες: 

Τύπος: lena@lea-festival.comematsiori@yahoo.gr

Marketing: acano@nytimes.comacano@lea-festival.com

Διεύθυνση: adrianamartinez@lea-festival.comadriana.martinezg@gmail.com

AboutAdriana

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek