[ 26 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΚΑΦΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Συνάντηση με τη Μαριάνα Ενρίκες

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέτι

18:00 h – 18.50 h

Τρίτη 25 Ιουνίου

 

Η Αργεντινή συγγραφέας Μαριάνα Ενρίκες μιλάει για τη ζωή και το έργο της, τη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία με την Ισπανίδα συγγραφέα και διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Πιλάρ Τένα.

 

Η Μαριάνα Ενρίκες γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1973. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Κοινωνική Επικοινωνία στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Λα Πλάτα και εργάζεται στο Radar, το ένθετο τέχνης και πολιτισμού της εφημερίδας Página/12. Συνεργάζεται με περιοδικά όπως το La mujer de mi vida και το El guardián. Δημοσίευσε δύο μυθιστορήματα όταν ήταν πολύ νέα, το Bajar es lo peor το 1995 και το Cómo desaparecer completamente το 2004, καθώς και ένα βιβλίο διηγημάτων Οι κίνδυνοι του να καπνίζεις στο κρεβάτι το 2009 (εκδ. Πατάκης, σε μετάφραση Χριστίνας Θεοδωροπούλου). Μερικές από τις ιστορίες της έχουν δημοσιευτεί στις ανθολογίες La joven guardia (2006), Una terraza propia (2006), En celo (2007) και Los días que vivimos en peligro (2009). Έχει επίσης εκδώσει το Chicos que vuelven (2011), μια επαναγραφή σε μυθιστορηματική μορφή μιας από τις ιστορίες από το Οι κίνδυνοι του να καπνίζεις στο κρεβάτι. Αρκετά διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά για εκδόσεις όπως The New Yorker, Granta, Freeman’s, McSweeney’s και Asymptote. Το βιβλίο διηγημάτων της Όσα χάσαμε στις φλόγες του 2016 (εκδ. Πατάκης, σε μετάφραση Χριστίνας Θεοδωροπούλου) σηματοδότησε μια νέα εποχή επιτυχίας κερδίζοντας αναγνώστες και κριτικούς σε όλο τον κόσμο, βραβεύτηκε με το βραβείο Ciutat de Barcelona και μεταφράστηκε σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Το μυθιστόρημα Το δικό μας μέρος της νύχτας του 2019 (που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδ. Πατάκη, σε μετάφραση Χριστίνας Θεοδωροπούλου)  έχει κερδίσει το Βραβείο Μυθιστορήματος Herralde, το Βραβείο Celsius, το Βραβείο Κέλβιν 505 και το Βραβείο Κριτικών.

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και των Εκδόσεων Πατάκη.

  • Για να παρακολουθήσετε την αυτόματη μετάφραση, χρειάζεστε ένα «έξυπνο τηλέφωνο» με ακουστικά και να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή LIVE VOICE.  Επί τόπου θα βρείτε οδηγίες για να συνδεθείτε με την κάθε εκδήλωση.
AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek