[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | «Τραγουδώ εγώ και το βουνό χορεύει», της Ιρένε Σολά

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

Τετάρτη 14 Ιουνίου 

Ώρα: 19.00

 

Σε ένα χωριό στα Πυρηναία, η μνήμη των διωγμών και των εκτελέσεων του εμφυλίου πολέμου είναι ακόμη νωπή. Ωστόσο η μαγευτική ομορφιά του τόπου, μιας γης που ευνοεί το φαντασιοκόπημα και την αφηγηματική υπερβολή, έχει μείνει απαράλλαχτη. Η Ιρένε Σολά αφηγείται με πηγαία χαρά και μοναδική ευαισθησία τις σκληρές ιστορίες ανθρώπων ζωντανών, νεκρών και νεκροζώντανων, στοιχειών και ζώων, κρίκων μιας βιοαλυσίδας που θα κουμπώσει ένα ζεστό βράδυ με φεγγάρι στα ξύλινα σκαλάκια ενός σπιτιού, με τη συνάντηση μιας γυναίκας κι ενός άντρα που αγαπιούνται από παιδιά. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τη Μαρία Παλαιολόγου για τις Εκδόσεις Ίκαρος. Η συγγραφέας συζητά για το έργο της με τη μεταφράστριά της και με τη δημοσιογράφο Κυριακή Μπεϊόγλου.

 

Youtube Live Streaming

 

Live Audio Streaming : https://livevoice.io/listen/796515

*Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Προσοχή! 

Για να έχετε πρόσβαση στην ταυτόχρονη μετάφραση της εκδήλωσης, κατεβάστε την εφαρμογή LiveVoice στο Google Play  ή στο Apple Store και μην ξεχάσετε να φέρετε ακουστικά!

 

 

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες και των Εκδόσεων Ίκαρος.

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek