[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 1 Comment ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | «Επανασχεδιάζοντας τη διδασκαλία», με την Ελίσα Γκέρα

 

Ινστιτούτο Θερβάντες – Aίθουσα με τους καθρέφτες

Πέμπτη 22 Ιουνίου

Ώρα: 18:00

 

Σύμφωνα με την UNESCO και την Παγκόσμια Τράπεζα, ένας στους δύο δεκάχρονους δεν μπορεί να κατανοήσει ένα απλό κείμενο. Αυτή η παγκόσμια μαθησιακή κρίση – η οποία είναι κατά κύριο λόγο αναγνωστική κρίση– φαίνεται να έχει επιδεινωθεί μετά την πανδημία. Τα σχολικά μας συστήματα κατάφεραν να διδάξουν γραφή και ανάγνωση με σχετική επιτυχία, αλλά απέτυχαν στο να δημιουργήσουν αναγνώστες. Αν και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν αυτή τη «μαθησιακή φτώχεια», δεν μπορούμε να μην αμφισβητήσουμε το πώς και το πότε διδάσκουμε ανάγνωση. Σε αυτή τη συζήτηση θα αναλύσουμε πώς το σχολείο έχει αποτύχει με τα παιδιά μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να οραματιστούμε από την αρχή τη διδασκαλία της ανάγνωσης, κοιτάζοντας προς το μέλλον της εκπαίδευσης.

Η Ελίσα Γκέρα (Μεξικό) είναι καθηγήτρια στον τομέα της Εκπαίδευσης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Ανωτέρων Σπουδών του Μοντερέι και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και μέλος της Διεθνούς Ύπατης Αρμοστείας για το Μέλλον της Εκπαίδευσης, της UNESCO. Είναι συν-συγγραφέας της παγκόσμιας έκθεσης «Επανασχεδιάζοντας το μέλλον μας μαζί: Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Εκπαίδευση», της UNESCO. Αναδείχθηκε «Καλύτερη Εκπαιδευτικός στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική» από τη Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας περισσότερων από 25 σχολικών, παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων.

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Προσοχή! 

Για να έχετε πρόσβαση στην ταυτόχρονη μετάφραση της εκδήλωσης, κατεβάστε την εφαρμογή LiveVoice στο Google Play  ή στο Apple Store και μην ξεχάσετε να φέρετε ακουστικά!

 

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Σχολής Abanico. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού.

 

 

 

AboutMary Die

Comment [01]

 1. 13 Μαΐου, 2024

  Точно свежие новинки подиума.
  Все эвенты мировых подуимов.
  Модные дома, торговые марки, высокая мода.
  Приятное место для модных хайпбистов.
  https://breakmoda.ru/

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek