[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | «Επιστροφή στο παρελθόν»

 Ένα πανόραμα γύρω από την ιστορία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου στο Μεξικό» με τη Νατάλια Μορελεόν και τον Αρτούρο Μπεριστάιν 

 

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο  (Γραβιάς 4-6, Βιβλιοθήκη ΕΑΠ)

Πέμπτη 15 Ιουνίου 

Ώρα: 18.30

 

Θα πραγματοποιηθεί μια ανασκόπηση στις ελληνικές τραγωδίες και κωμωδίες που έχουν παιχτεί στο Μεξικό, των οποίων η απήχηση στο μεξικανικό κοινό σε διάφορες εποχές ήταν σημαντικότατη. Θα γίνει επίσης αναφορά στην ανεκτίμητη παιδαγωγική τους αξία. Θα μιλήσουν για το θέμα η Νατάλια Μορελεόν, ελληνίστρια, καθηγήτρια Αρχαίων και Νέων Ελληνικών στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, μεταφράστρια ελληνικής ποίησης, που έχει παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και έχει λάβει, για το έργο της στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, τον τίτλο της Πρέσβειρας Ελληνισμού το 2002 από το Ελληνικό Κράτος, μεταξύ άλλων διακρίσεων, και ο Αρτούρο Μπεριστάιν, που είναι μέλος μιας μεγάλης κινηματογραφικής οικογένειας, που συμπεριλαμβάνει τους γονείς και τα παιδιά του. Ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου, μέλος της Εθνικής Εταιρείας Θεάτρου, έχει πάρει μέρος σε πολλές ταινίες, σαπουνόπερες και σειρές των Netflix, Amazon, Prime κ.λπ. Σε όλη την καριέρα του έχει λάβει πολλά βραβεία.

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Με την υποστήριξη του Εθνικού Ινστιτούτου Καλών Τεχνών του Μεξικού (INBA), της Σχολής Abanico και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού.

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek