[ 10 Νοεμβρίου, 2021 by admin 0 Comments ]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | « Κομμένα κεφάλια» του Πάμπλο Γκουτιέρεθ

Map Unavailable

Ημερομηνία
Date(s) - 10 Νοεμβρίου, 2021
8:00 μμ - 9:00 μμ


Τετάρτη 10 Νοεμβρίου

Zoom

20.00 h

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | « Κομμένα κεφάλια» του Πάμπλο Γκουτιέρεθ. Εκδόσεις Καστανιώτη

Η Μαρία φεύγει για το εξωτερικό, θέλει να δραπετεύσει από τη μετριότητα και την ανία. Ένα τετράδιο, ένα αβέβαιο εισόδημα και μια στέγη είναι όλα όσα χρειάζεται. Γύρω της, μετανάστες καταδιώκονται, γίνονται νυχτερινές έφοδοι, ενώ υπάρχουν και προάστια στα οποία δεν διεισδύει λευκός. Παρατηρώντας την αποσύνθεση μιας ευρωπαϊκής μεγαλούπολης, διασχίζει σε καθημερινή βάση έξι διαμερίσματα για να φτάσει στη δουλειά της. Στη διαδρομή ανοίγει το τετράδιο που αγόρασε και γράφει. Μοιραία γοητευμένη από μια επιθυμία καταστροφής, βρίσκει καταφύγιο στο παρελθόν και διεισδύει σε μια σπείρα από ψέματα και αυταπάτες, καθώς αδειάζει τις αναμνήσεις της σε μερικές σελίδες οι οποίες μπορούν να μετατραπούν σε όπλο που κόβει κεφάλια. Με μοναδικό αφηγηματικό ρυθμό, ο Πάμπλο Γκουτιέρεθ μπαίνει στο πετσί μιας αποπροσανατολισμένης γυναίκας, μιας πρωταγωνίστριας που τράπηκε σε φυγή προσπαθώντας να εξιλεωθεί για τα σφάλματά της και να απελευθερωθεί από παλιά τραύματα. Τα «Κομμένα κεφάλια» είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα για μια γενιά πελαγωμένη, ταλανισμένη από την κρίση, και μιλά για την οργή και την σύγχυση που επέρχονται όταν τα νιάτα εξαντλούνται και τα όνειρα εξαφανίζονται.

Μετάφραση από τα ισπανικά: Ιφιγένεια Ντούμη

Με τον Πάμπλο Γκουτιέρεθ θα συνομιλήσει η μεταφράστρια Ιφιγένεια Ντούμη

* Στα ισπανικά και ελληνικά.  

Με την υποστήριξη της AC/E, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και των Eκδόσεων Καστανιώτη. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά σε αυτή τη σελίδα https://zoom.us/j/91210155665  ή YouTube –https://youtu.be/uMQL7bQzlbg   ή  Facebook

 

Διαβάστε μαζί μας! Βρείτε τα βιβλία των καλεσμένων μας:

https://www.kastaniotis.com/catalog/product/view/id/15961

 

 

AboutAdriana

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek