[ 11 Οκτωβρίου, 2021 by Mary Mitz 0 Comments ]

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ |Έναρξη του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ

Map Unavailable

Ημερομηνία
Date(s) - 11 Οκτωβρίου, 2021
7:30 μμ - 10:30 μμ


Δευτέρα 11 Οκτωβρίου

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

19.30 h

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 19:30, στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα κηρύξει την έναρξη του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν και άλλες προσωπικότητες, από τον διπλωματικό και τον πολιτιστικό χώρο, της Ιβηρικής Αμερικής και της Ελλάδας. 

Στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ, αμέσως μετά, στις 20:00, θα απονεμηθεί το 1ο Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης ΛΕΑ στον μεταφραστή, τη μεταφράστρια ή τη μεταφραστική ομάδα  που θα έχει πραγματοποιήσει κατά το αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό έτος, σύμφωνα με την ημερομηνία έκδοσης του έργου και καταχώρησης του στη βάση δεδομένων της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, την καλύτερη πρώτη μετάφραση ή αναμετάφραση ενός λογοτεχνικού έργου (μυθιστορήματος, συλλογής διηγημάτων, θεατρικού κειμένου, ποιητικής συλλογής ή ανθολογίας ενός ή περισσοτέρων ποιητών) γραμμένου είτε στα ισπανικά είτε στα πορτογαλικά είτε στα καταλανικά.

H Πρεσβεία της Ισπανίας θα προσφέρει ένα κρασί προς τιμή των προσκεκλημένων.

21.30 h

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ | «Περού και Ελλάδα: διάλογος εν ελευθερία» με τους Los del Sur 

Το Περού και η Ελλάδα είναι δύο έθνη που, κατά κάποιο τρόπο, μοιράζονται κάποια κοινά ιστορικά χαρακτηριστικά: τη δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών και τη χρονολογική σύμπτωση των αγώνων για την ανεξαρτησία τους. Με αφορμή αυτούς τους εορτασμούς, το μουσικό συγκρότημα Los del Sur επιχειρεί να στείλει στο κοινό ένα μήνυμα αδελφοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες, εξ’ ου και το πρόγραμμα που έχουν προετοιμάσει για αυτή την παράσταση συμπεριλαμβάνει κομμάτια που συνδυάζουν μουσικά όργανα και στοιχεία από τις Άνδεις και την Ελλάδα. Πολλά από αυτά τα μουσικά κομμάτια τα έχει συνθέσει ο Περουβιανός μουσικός Πέδρο Φαμπιάν.

* Στα ισπανικά, πορτογαλικά και ελληνικά. 

Με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού και με τη συμμετοχή των Πρεσβειών της Αργεντινής, της Βενεζουέλας, της Βραζιλίας, της Ισπανίας, της Κολομβίας, της Κούβας, του Μεξικού, της Ουρουγουάης, του Παναμά, του Περού, της Πορτογαλίας και. της Χιλής.

Διοργάνωση: Η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Φεστιβάλ ΛΕΑ Διαπολιτισμική Ανάπτυξη», το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Σχολή Γλωσσών και Πολιτισμών της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής Abanico. Με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά σε αυτή τη σελίδα YouTube  ή  Facebook

  • Το Live Streaming πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των κυρίων Παντελή Μ. Σκούφαλου και Πόλας Σκουφάλου.

 

 

 

AboutMary Mitz
elGreek