[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ | Έναρξη του 15ου Φεστιβάλ ΛΕΑ

Μουσείο της Ακρόπολης – Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής»

Τρίτη 13 Ιουνίου

Ώρα: 19.30

 

Ο Πέτρος Μάρκαρης, Επίτιμος Πρόεδρος του Φεστιβάλ ΛΕΑ, θα κηρύξει την έναρξη της 15ης έκδοσης του Φεστιβάλ ΛΕΑ, την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 19:30, στο αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» του Μουσείου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ | Απονομή  του 3ου  Βραβείου Λογοτεχνικής Μετάφρασης ΛΕΑ

Στη συνέχεια θα βραβευτεί η καλύτερη μετάφραση ή αναμετάφραση στα ελληνικά για το έτος 2022. Στην επίσημη τελετή απονομής του 3ου Βραβείου Λογοτεχνικής Μετάφρασης ΛΕΑ, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα κάνει γνωστά τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής στο κοινό και θα ανακοινώσει τον νικητή ή τη νικήτρια του βραβείου.

Το 2021, το Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις) αποφάσισε να θέσει τα θεμέλια για ένα ετήσιο βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης, με οικονομική ενίσχυση χιλίων ευρώ. Έτσι, στις 11 Οκτωβρίου 2021 απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης ΛΕΑ και στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 το 2ο Βραβείο. Το βραβείο αυτό απονέμεται στον μεταφραστή, στη μεταφράστρια ή στη μεταφραστική ομάδα που θα έχει πραγματοποιήσει κατά το αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό έτος, σύμφωνα με την ημερομηνία έκδοσης του έργου και καταχώρησης του στη βάση δεδομένων της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, την καλύτερη πρώτη μετάφραση ή αναμετάφραση ενός λογοτεχνικού έργου (μυθιστορήματος, συλλογής διηγημάτων, θεατρικού κειμένου, ποιητικής συλλογής ή ανθολογίας ενός ή περισσοτέρων ποιητών) γραμμένου στα ισπανικά, πορτογαλικά, καταλανικά, γαλικιανά ή βασκικά. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Φεστιβάλ ΛΕΑ, ο ‘Ελληνας συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης θα απονείμει το βραβείο στον νικητή ή στη νικήτρια.

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ, από την ίδρυσή του, γίνεται σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Χιλής, της Κολομβίας, της Κούβας, της Ισπανίας, του Μεξικού, του Παναμά, του Περού, της Πορτογαλίας, της Ουρουγουάης και της Βενεζουέλας και του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα.

Διοργάνωση: η μη κερδοσκοπική εταιρεία Φεστιβάλ ΛΕΑ-Διαπολιτισμική Ανάπτυξη, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Κέντρο Γλωσσών και Πολιτισμών της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής Abanico. Με την υποστήριξη του Μουσείου της Ακρόπολης.

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek