[ 22 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ | Εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Γελοιογραφίας ΛΕΑ

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Αίθουσα εκθέσεων

Δευτέρα 17 Ιουνίου

Ώρα: 19.00

Ο επίτιμος πρόεδρος του Φεστιβάλ ΛΕΑ, Πέτρος Μάρκαρης, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες Αθηνών, Πιλάρ Τένα και η γελοιογράφος Αδριάνα Μοσκέρα (Nani),  εγκαινιάζουν την 1η  Έκθεσης Γελοιογραφίας ΛΕΑ τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 19:00 στο Ινστιτούτο Θερβάντες.

Τον Φεβρουάριο του 2024, το Φεστιβάλ ΛΕΑ απηύθυνε πρόσκληση σε διεθνές επίπεδο για τη δημιουργία της 1ης  Έκθεσης Γελοιογραφίας του Φεστβάλ ΛΕΑ. Για τον σκοπό αυτό έχει συνάψει συμφωνίες με την Κολομβιανή καλλιτέχνιδα της γελοιογραφίας Αδριάνα Μοσκέρα (Nani), τη Διεθνή Συνάντηση Κινουμένων Σχεδίων και Κόμικς (EICH), το Πανεπιστημιακό Κέντρο Τεχνών, Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου του Πανεπιστημίου της Γουαδαλαχάρα-Χαλίσκο-Μεξικού (CUADD), καθώς και με το Ινστιτούτο Κεβέδο της Τέχνης του Χιούμορ (IQH) του Πανεπιστημίου Αλκαλά δε Ενάρες (UAH).

Παρουσιάστηκαν περισσότερα από 210 έργα, εκ των οποίων επιλέχθηκαν τα 100 από 45 συμμετέχοντες που προέρχονται από  χώρες της Λατινικής Αμερικής, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία αλλά και άλλες χώρες όπως την Κίνα, την Αίγυπτο, το Ιράν, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Σερβία, το Κουρδιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Μαρόκο, τηΣυρία, τη Μαλαισία και την Ινδονησία.

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει την πρώτη έκθεση που θα προκύψει από αυτήν την πρόσκληση, η οποία αργότερα θα συνεχίσει τη διαδρομή της σε διάφορες χώρες όπως το Μεξικό, την Ισπανία και την Κολομβία. Η παγκόσμια γελοιογραφία συναντάται υπό τον τίτλο «Πολιτιστικές Γέφυρες: Λατινική Αμερική, Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία», με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Ομάρ Φιγκερόα Τούρσιος, Χουάν Γκαρσία (Ινστιτούτο Κεβέδο Κόμικς), Χόρχε Γκονσάλες (Πανεπιστήμιο της Γουαδαλαχάρα), Αδριάνα Μαρτίνες (Φεστιβάλ ΛΕΑ), Αδριάνα Μοσκέρα (Nani), Αντώνη Νικολόπουλο Soloup (Ελλάδα) και Νάννα Παπανικολάου (Ινστιτούτο Θερβάντες), θα ανακοινώσει τα ονόματα των 20 φιναλίστ του διαγωνισμού. Στη συνέχεια, ο γενικός πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γουαδαλαχάρα, Ρικάρντο Βιγιανουέβα Λομελί, θα ανακοινώσει τον νικητή του πρώτου βραβείου ενώ ο Χουάν Γκαρσία, από το Ινστιτούτο Κεβέδοτων Τεχνών Κόμικς (IQH), θα ανακοινώσει τον νικητή του δεύτερου βραβείου.

* Διάρκεια Έκθεσης: από 17 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου

* Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 14:30 και τις ημέρες που υπάρχει εκδήλωση του Φεστιβάλ ΛΕΑ στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (17-20 Ιουνίου και 25-27 Ιουνίου), έως τις 21:00.

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά.

 Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, της Αδριάνα Μοσκέρα (Nani), της Διεθνούς Συνάντησης Κινουμένων Σχεδίων και Κόμικς (EICH) και του Πανεπιστημιακού Κέντρου Τεχνών, Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου του Πανεπιστημίου της Γουαδαλαχάρα-Χαλίσκο-Μεξικού (CUADD), καθώς και του Ινστιτούτου Κεβέδο της Τέχνης του Χιούμορ (IQH) του Πανεπιστημίου Αλκαλά δε Ενάρες (UAH).

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek