[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΚΑΦΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ| Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε και Σαντιάγο Γκαμπόα, ιστορίες από τη ζωή στη λογοτεχνία

 

Polyglot Bookstore

Τρίτη 20 Ιουνίου

Ώρα: 16:00

 

Ο Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε και ο Σαντιάγο Γκαμπόα είναι δύο Κολομβιανοί συγγραφείς που έχουν απεικονίσει τη ζωή με έναν πολύ προσωπικό και ξεχωριστό τρόπο στα λογοτεχνικά τους έργα.

Ο Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε, γεννημένος το 1958 στο Μεντεγίν της Κολομβίας, είναι γνωστός για τα αυτοβιογραφικά του μυθιστορήματα και τα πολιτικά και κοινωνικά του δοκίμια. Ένα από τα πιο διάσημα έργα του είναι το «Η λήθη που θα γίνουμε», ένα μυθιστόρημα που περιγράφει τη ζωή του πατέρα του, γιατρού και κοινωνικού ακτιβιστή, που δολοφονήθηκε τη δεκαετία του 1980 στην Κολομβία. Το μυθιστόρημα είναι ένα γεμάτο συγκίνηση χρονικό της ζωής του πατέρα του, των επιτευγμάτων του και του τραγικού θανάτου του. Το έργο του Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε χαρακτηρίζεται επίσης από το ποιητικό του ύφος και την ικανότητά του να αναμειγνύει τη μυθοπλασία και την πραγματικότητα.

Από την άλλη, ο Σαντιάγο Γκαμπόα είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος που γεννήθηκε στη Μπογκοτά της Κολομβίας το 1965. Το έργο του επικεντρώνεται σε ιστορίες περίπλοκων και ανήσυχων ηρώων που αντιμετωπίζουν ακραίες και προκλητικές καταστάσεις. Για παράδειγμα, το μυθιστόρημά του «Το να χάνεις είναι ζήτημα μεθόδου» είναι ένας προβληματισμός για τη διαφθορά και τη βία στην Κολομβία, θέματα που επαναλαμβάνονται στο έργο του.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο συγγραφείς είναι η ικανότητά τους να απεικονίζουν τη ζωή με ρεαλιστικό και συγκινητικό τρόπο και να εξερευνούν περίπλοκα και προκλητικά θέματα. Το έργο τους έχει συμβάλει σημαντικά στη λογοτεχνία της Λατινικής Αμερικής και έχει αναγνωριστεί ευρέως καθώς και βραβευτεί σε όλο τον κόσμο.

Στο Φεστιβάλ ΛΕΑ οι δύο συγγραφείς μοιράζονται ιστορίες για τη ζωή τους και την ενασχόλησή τους με τη λογοτεχνία ως επάγγελμα με την Μάρτα Κανιέτε, υπεύθυνη Τύπου του Φεστιβάλ ΛΕΑ και ανταποκρίτρια της ισπανικής εφημερίδας ABC.

 

* Στα ισπανικά

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κολομβίας στη Ρώμη παράλληλης διαπίστευσης στην Ελλάδα, του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Σχολής Abanico, των Εκδόσεων Πατάκη και Διόπτρα και του Polyglot Bookstore.

 

 

 

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek