[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΚΑΦΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | «Ο λογοτεχνικός κόσμος των ισπανόφωνων χωρών» με τους Χουάν Κρουθ και Κριστίνα Φουέντες

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Βιβλιοθήκη «Juan Carlos Onetti» 

Τετάρτη 14 Ιουνίου 

Ώρα: 11.00

 

Ο Χουάν Κρουθ, διάσημος Ισπανός συγγραφέας, δημοσιογράφος, εκδότης και κριτικός λογοτεχνίας, με πολλά βραβεία για το λογοτεχνικό του έργο, αλλά και το Εθνικό Βραβείο Πολιτιστικής Δημοσιογραφίας 2012 για το διαπιστευμένο έργο του ως δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας. Έχει εκδώσει περίπου τριάντα βιβλία, μεταξύ των οποίων μυθιστορήματα, διηγήματα και δοκίμια. Ήταν ένας από τους ιδρυτές της ισπανικής εφημερίδας El País. Αυτή τη στιγμή είναι Διευθυντής Συντακτικού Συντονισμού του Grupo Prisa.

Η Κριστίνα Φουέντες, γεννημένη στη Μαδρίτη, έχει ειδικευτεί στην Πολιτιστική Διαχείριση. Από το 2005, ηγείται της παγκόσμιας αναπτυξιακής στρατηγικής του Hay Festival και αυτή τη στιγμή είναι η διεθνής Διευθύντρια αυτού του μεγάλου λογοτεχνικού φεστιβάλ. Έλαβε την τιμητική διάκριση του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 2019, για τις υπηρεσίες της στην προώθηση του βρετανικού πολιτισμού και αξιών στον ισπανόφωνο κόσμο και το 2020 έλαβε εξ ονόματος του Hay Festival το Βραβείο Επικοινωνίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών Princesa de Asturias.

Στο Φεστιβάλ ΛΕΑ, η Κριστίνα Φουέντες και ο Χουάν Κρουθ θα έχουν μια ευχάριστη συνομιλία με την Πιλάρ Τένα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες Αθηνών, σχετικά με το συναρπαστικό θέμα της λογοτεχνίας στις ισπανόφωνες χώρες.

* Στα ισπανικά

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Σχολής Abanico.

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek