[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΚΑΦΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | «Περί μυθιστορημάτων, ποίησης και πολλών άλλων»

Με τους Ελένα Μεδέλ και Χουάν Μαρία Πριέτο Ρολδάν

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας Βιβλιοθήκη «Juan Carlos Onetti»

Πέμπτη 15 Ιουνίου 

Ώρα: 16.00

Στίχοι, μυθιστόρημα, εκδοτικός κόσμος, ποιητικές δράσεις, κοινές ή διαφορετικές λογοτεχνικές εμπειρίες, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων συζήτησης, θα προκύψουν από τη συζήτηση της Ελένα Μεδέλ και του Χουάν Μαρία Πριέτο Ρολδάν, μαζί, στην Αθήνα, παρέα με τον καθηγητή λογοτεχνίας, μεταφραστή και ποιητή Εδουάρδο Λουθένα

Η Ελένα Μεδέλ έχει εκδώσει πάνω από δέκα βιβλία ποίησης, δοκιμίου και αφήγησης: το πιο πρόσφατο είναι το μυθιστόρημα «Τα θαύματα» (2020), που έχει μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Χριστίνας Θεοδωροπούλου, και έχει κερδίσει το Βραβείο Francisco Umbral για το Βιβλίο της Χρονιάς. Έχει λάβει επίσης το 26ο Βραβείο Loewe Νεανικής Δημιουργίας, το Βραβείο του Ιδρύματος Princesa de Girona 2016 και την υποτροφία Leonardo 2021 του Ιδρύματος BBVA. Υπήρξε διδάσκουσα συγγραφέας στο Cheuse International Writers Center. Διευθύνει τον εκδοτικό οίκο La Bella Varsovia που εξειδικεύεται στην ποίηση.

Ο Χουάν Μαρία Πριέτο Ρολδάν είναι ποιητής, καθηγητής και διδάκτωρ Ισπανικής Λογοτεχνίας. Ποιήματά του συμπεριλαμβάνονται στο «Sais. Diecinueve poetas desde La Bella Varsovia» (La Bella Varsovia, 2010), στο «Gastropoesía. A gustar  convidan» (La Bella Varsovia 2012) και στο «La vida por delante».

*Στα ισπανικά

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες και των Εκδόσεων Πατάκη.

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek