[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΚΑΦΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | «Περί Κόρδοβας, ποίησης και πολλών άλλων»

Με τους Ελένα Μεδέλ και Χουάν Μαρία Πριέτο Ρολδάν

 

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας Βιβλιοθήκη «Juan Carlos Onetti»

Πέμπτη 15 Ιουνίου 

Ώρα: 16.00

 

Τι κοινό έχουν η Ελένα Μεδέλ και ο Χουάν Μαρία Πριέτο Ρολδάν; Οι δύο συγγραφείς γεννήθηκαν στην Κόρδοβα της Ισπανίας. Η Ελένα Μεδέλ έγραφε ποίηση πριν από πολλά χρόνια και τώρα είναι περισσότερο αφοσιωμένη στην πεζογραφία, αλλά ως διευθύντρια του εξειδικευμένου στην ποίηση εκδοτικού οίκου La Bella Varsovia, δημοσιεύει την ποίηση του Χουάν Μαρία Πριέτο Ρολδάν. Στο 15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ, οι συγγραφείς Ελένα Μεδέλ και Χουάν Μαρία Πριέτο Ρολδάν συνομιλούν με τον Κορδοβανό καθηγητή λογοτεχνίας, μεταφραστή και ποιητή Εδουάρδο Λουθένα, για την ποιητική ζωή στην Κόρδοβα, τις εκδόσεις ποίησης στον ισπανόφωνο κόσμο και πολλά άλλα.

Η Ελένα Μεδέλ έχει εκδώσει πάνω από δέκα βιβλία ποίησης, δοκιμίου και αφήγησης: το πιο πρόσφατο είναι το μυθιστόρημα «Τα θαύματα» (2020), που έχει μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Χριστίνας Θεοδωροπούλου, και έχει κερδίσει το Βραβείο Francisco Umbral για το Βιβλίο της Χρονιάς. Έχει λάβει επίσης το 26ο Βραβείο Loewe Νεανικής Δημιουργίας, το Βραβείο του Ιδρύματος Princesa de Girona 2016 και την υποτροφία Leonardo 2021 του Ιδρύματος BBVA. Υπήρξε διδάσκουσα συγγραφέας στο Cheuse International Writers Center. Διευθύνει τον εκδοτικό οίκο La Bella Varsovia που εξειδικεύεται στην ποίηση.

Ο Χουάν Μαρία Πριέτο Ρολδάν είναι ποιητής, καθηγητής και διδάκτωρ Ισπανικής Λογοτεχνίας. Ποιήματά του συμπεριλήφθηκαν στο «Sais. Diecinueve poetas desde La Bella Varsovia» (La Bella Varsovia, 2010), στο «Gastropoesía. A gustar  convidan» (La Bella Varsovia 2012) και στο «La vida por delante».

*Στα ισπανικά

 

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες και των Εκδόσεων Πατάκη.

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek