[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΚΑΦΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | «Πιλάρ Κιντάνα και Ιρένε Σολά, δύο συγγραφείς, δύο κόσμοι»

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Βιβλιοθήκη “Juan Carlos Onetti” 

Τετάρτη 14 Ιουνίου

Ώρα: 16.00

 

Η Πιλάρ Κιντάνα είναι Κολομβιανή συγγραφέας και σεναριογράφος που έχει δημοσιεύσει τόσο μυθιστορήματα όσο και διηγήματα και έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς ανθολογίες. Για το έργο της έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία, μεταξύ άλλων, το 4ο Βραβείο Βιβλιοθήκη Κολομβιανού Αφηγήματος για το μυθιστόρημά της «Η σκύλα», που στα ελληνικά έχει μεταφραστεί από τη Χριστίνα Θεοδωρακοπούλου για τις Εκδόσεις Πατάκη και το Βραβείο Alfaguara 2021 για το μυθιστόρημά της «Los abismos». 

Η Ιρένε Σολά, από την άλλη, είναι Ισπανίδα συγγραφέας, που κέρδισε το βραβείο Documenta 2017 για το μυθιστόρημά της «Los diques». Το δεύτερο μυθιστόρημά της «Τραγουδώ εγώ και το βουνό χορεύει», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anagrama στα καταλανικά και ισπανικά, και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις  Ίκαρος, σε μετάφραση της Μαρίας Παλαιολόγου, κέρδισε πολλά βραβεία: το Llibres Anagrama μυθιστορήματος, το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Punt de Llibre της Núvol, το Cálamo Otra Mirada και το María Àngels Anglada Διηγήματος.

Ως προσκεκλημένες του 15ου Φεστιβάλ ΛΕΑ μιλούν για τη ζωή και τη δουλειά τους με τη Μάρτα Κανιέτε, υπεύθυνη Τύπου του Φεστιβάλ ΛΕΑ και ανταποκρίτρια του ABC Ισπανίας στην Ελλάδα.

* Στα ισπανικά

 

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, της Κολομβιανής Πρεσβείας στη Ρώμη παράλληλης διαπίστευσης στην Ελλάδα, του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα, του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Σχολής Abanico. Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη και Ίκαρος

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek