[ 26 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΚΑΦΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ| Συνάντηση με τη Σάρα Μέσα και τον Κάρλος Φονσέκα

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέτι

 

17.00 h – 17.50 h

Πέμπτη 27 Ιουνίου

 

Οι Ισπανίδες συγγραφείς Σάρα Μέσα  και ο Πορτορικανός συγγραφέας Κάρλος Φονσέκα μιλούν για τη ζωή, το έργο τους και τη λογοτεχνία με τον Μιγκέλ Σαμοθράκης, υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας του Ινστιτούτου Θερβάντες και του Φεστιβάλ ΛEA.

Η Σάρα Μέσα είναι συγγραφέας επτά μυθιστορημάτων και τριών βιβλίων διηγημάτων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα Cuatro por cuatro (φιναλίστ για το βραβείο Herralde), Cicatriz (βραβείο Ojo Crítico), Mala letra, Cara de pan, Ένας έρωτας (εκδ. Ίκαρος, σε μετάφραση Μαρίας Παλαιολόγου), που ψηφίστηκε καλύτερο βιβλίο της χρονιάς 2020 από μέσα όπως τα El País, ABC και La Vanguardia και μεταφέρθηκε πρόσφατα στον κινηματογράφο) και το Η οικογένεια (εκδ. Ίκαρος, σε μετάφραση Μαρίας Παλαιολόγου, βραβείο Cálamo “Extraordinario 2022”). Το έργο της, που διακρίθηκε από κοινό και κριτικούς, έχει ανθολογηθεί και μεταφραστεί ευρέως σε περισσότερες από δέκα γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.

 

Ο Κάρλος Φονσέκα (Σαν Χοσέ, Κόστα Ρίκα, 1987) είναι συγγραφέας από την Κόστα Ρίκα και το Πουέρτο Ρίκο. Έχει επιλεγεί από το Hay Festival ως μέλος της ομάδας Bogotá 39, από το περιοδικό Granta για τη λίστα με τους είκοσι πέντε καλύτερους νέους ισπανόφωνους αφηγητές και από την Encyclopedia Britannica ως ένας από τους είκοσι πιο υποσχόμενους νέους συγγραφείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ο συγγραφέας των μυθιστορημάτων Ο συνταγματάρχης δεν έχει πού να κλάψει (εκδ. Καστανιώτη, σε μετάφραση Αγγελικής Βασιλάκου), Museo animal και Austral. Το έργο του έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες. Έχει κερδίσει δύο φορές το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Κόστα Ρίκα και το 2024 ήταν ο νικητής του Βραβείου Anna Seghers. Είναι καθηγητής στο Trinity College του Πανεπιστημίου του Cambridge.

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και των Εκδοτικών Οίκων Carnívora, Ikaros και Καστανιώτη.

  • Για να παρακολουθήσετε την αυτόματη μετάφραση, χρειάζεστε ένα «έξυπνο τηλέφωνο» με ακουστικά και να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή LIVE VOICE.  Επί τόπου θα βρείτε οδηγίες για να συνδεθείτε με την κάθε εκδήλωση.
AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek