[ 22 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

Λογοτεχνικές Γέφυρες | Ελληνικές φωνές στην Ιβηρική Χερσόνησο και τη Λατινική Αμερική

Μουσείο της Ακρόπολης – Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής»

Τρίτη 18 Ιουνίου

17:30 h – 19.30 h

 

 

Λογοτεχνικές Γέφυρες: Ελληνικές φωνές στην Ιβηρική Χερσόνησο και τη Λατινική Αμερική

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Φεστιβάλ ΛΕΑ, Πέτρος Μάρκαρης, θα κηρύξει την έναρξη της 16ης έκδοσης του Φεστιβάλ ΛΕΑ, την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 18:00, στο αμφιθέατρο Δημήτριος Παντερμαλής του Μουσείου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.

 Στην επίσημη τελετή απονομής του 4ου Βραβείου Λογοτεχνικής Μετάφρασης ΛΕΑ, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα κάνει γνωστά τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής στο κοινό και θα ανακοινώσει τον νικητή ή τη νικήτρια του βραβείου. Στη συνέχεια θα βραβευτεί η καλύτερη μετάφραση ή αναμετάφραση στα ελληνικά για το έτος 2023.

 Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Φεστιβάλ ΛΕΑ, ο ‘Ελληνας συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης θα απονείμει το βραβείο στον νικητή, στη νικήτρια ή στους νικητές.

 

Στη συνέχεια, η κριτικός λογοτεχνίας Μικέλα Χαρτουλάρη θα παρουσιάσει το νέο πρότζεκτ του Φεστιβάλ ΛΕΑ «Λογοτεχνικές Γέφυρες: Ελληνικές φωνές στην Ιβηρική Χερσόνησο και τη Λατινική Αμερική» και θα ανακοινώσει τους νικητές της πρωτοβουλίας αυτής για το 2024-2025.

Ο Μεξικανός συγγραφέας Χουάν Βιγιόρο θα συζητήσει με Έλληνες συγγραφείς για την εικόνα που έχουν για την Ιβηρική Χερσόνησο και τη Λατινική Αμερική και την επίδραση της ισπανόφωνης λογοτεχνίας στα έργα τους.

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ, από την ίδρυσή του, γίνεται σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Χιλής, της Κολομβίας, της Κούβας, της Ισπανίας, του Μεξικού, του Παναμά, του Περού, της Πορτογαλίας, της Ουρουγουάης και της Βενεζουέλας και του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα.

 

Διοργάνωση:  μη κερδοσκοπική εταιρεία Φεστιβάλ ΛΕΑ-Διαπολιτισμική Ανάπτυξη και Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας.

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek