[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | Δύο βιβλία που πρέπει να διαβάσουμε

«Η σκύλα», της Πιλάρ Κιντάνα και «Τα θαύματα», της Ελένα Μεδέλ

 

PUBLIC Πλατεία Συντάγματος

Πέμπτη 15 Ιουνίου 

Ώρα: 20:30

 

«Η σκύλα» της Πιλάρ Κιντάνα είναι ένα επιδραστικό μυθιστόρημα που σε συγκινεί όσο το διαβάζεις, αλλά και μετά, όταν το έχεις τελειώσει. Είναι ένα δράμα για τη μοναξιά, την πίστη, την ενοχή και την προδοσία. Πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος είναι η Νταμάρις, μια ώριμη γυναίκα που έχει χάσει την ελπίδα να γίνει μητέρα. Ζει με τον Ροχέλιο εδώ και χρόνια και η ταραχώδης σχέση τους έχει σημαδευτεί από την επιθυμία να αποκτήσουν παιδί, αλλά χωρίς επιτυχία. Όταν η Νταμάρις έχει χάσει πια κάθε ελπίδα να πραγματοποιήσει το όνειρό της, εμφανίζεται στη ζωή της μια σκύλα… Η Πιλάρ Κιντάνα μας παρουσιάζει σε αυτό το βιβλίο ένα φάσμα από συναισθήματα, πολύ ανθρώπινα και σίγουρα σκληρά.

Από την άλλη πλευρά, το πρώτο μυθιστόρημα της Ελένα Μεδέλ είναι ένα ταξίδι στις τελευταίες δεκαετίες της Ιστορίας της Ισπανίας και ένα λυρικό και ειλικρινές πορτρέτο δύο εργαζόμενων γυναικών. Ποια είναι η σημασία της οικογένειας και ποια η σημασία των χρημάτων στη ζωή μας; Τι συμβαίνει όταν μια μητέρα αποφασίζει να μην φροντίσει την κόρη της και τι όταν μια κόρη αποφασίζει να μην φροντίσει τη μητέρα της; Το βιβλίο «Τα θαύματα» καλύπτει τις τελευταίες δεκαετίες της Ιστορίας της Ισπανίας: από το τέλος της δικτατορίας μέχρι το ξέσπασμα του φεμινισμού, αφηγημένο από την περιφέρεια μιας μεγάλης πόλης και με τις φωνές -και τα σώματα- εκείνων που δεν μπορούν να διαδηλώσουν γιατί πρέπει να δουλέψουν.

Και τα δύο μυθιστορήματα έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά από την Χριστίνα Θεοδωρακοπούλου για τις Εκδόσεις Πατάκη.

Οι συγγραφείς συζητούν για το έργο τους με την Αλεξάνδρα Κ* (θεατρική συγγραφέα, σεναριογράφο και πεζογράφο) και την Ιφιγένεια Ντούμη (ποιήτρια και μεταφράστρια).

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας και της Πρεσβείας της Κολομβίας στη Ρώμη, παράλληλης διαπίστευσης στην Ελλάδα, του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Σχολής Abanico, των Εκδόσεων Πατάκη και το βιβλιοπωλείο PUBLIC.

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek