[ 10 Ιουνίου, 2024 by mary 1 Comment ]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ στα Χανιά | Η δικη μας πλευρά της νύχτας της Μαριάνα Ενρίκες, σε μετάφραση Χριστίνας Θεοδωροπούλου

Χώρος εκδηλώσεων “Μίκης Θεοδωράκης” – Αίθουσα θεάτρου

21.00 h – 21.50 h

Παρασκευή 28 Ιουνίου

 

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που μπλέκει την κληρονομιά, την πατρότητα και την πολιτική στο πλαίσιο της στρατιωτικής δικτατορίας της Αργεντινής. Σε ένα ταξίδι στους καταρράκτες Ιγκουασού, πατέρας και γιος αντιμετωπίζουν στρατιωτικούς ελέγχους και ένα σκοτεινό πεπρωμένο. Ο Γασπάρ, ο γιος, προορίζεται να γίνει μέντιουμ σε μια μυστική κοινωνία που αναζητά την αιώνια ζωή μέσα από κτηνώδεις τελετουργίες. Η πλοκή αποκαλύπτει την ιστορία του Τάγματος, που έχει τις ρίζες του σε μια ισχυρή οικογένεια και τις διασυνδέσεις της από την Αφρική μέχρι την Αργεντινή. Η αφήγηση συνδυάζει μεταλλαγμένα σπίτια, σατανικές τελετουργίες και την καταστολή της δικτατορίας. Η Ενρίκες αποτυπώνει την αγωνία της εποχής με την αβέβαιη άφιξη της δημοκρατίας και το ξέσπασμα του AIDS. Αυτό το έργο, που συνδυάζει το προσωπικό και το πολιτικό, εδραιώνει τη Μαριάνα Ενρίκες ως μια από τις εξέχουσες φωνές της σύγχρονης λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας.

 

Η Αργεντινή συγγραφέας Μαριάνα Ενρίκες θα μιλήσει με την διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Πιλάρ Τένα.

 

  • Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, της Πρεσβείας της Αργεντινής, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και των Εκδόσεων Πατάκη.

AboutMary Die

Comment [01]

  1. 19 Ιουνίου, 2024

    What a remarkable article! The way you’ve tackled the topic with such precision and depth is commendable. Readers are sure to gain a great deal from the wealth of knowledge and practical insights you’ve shared. Your profound understanding of the subject shines through every part of the piece. I’m eager to see more of your exceptional work. Thank you for offering your expertise and providing us with such enlightening and comprehensive content.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek