[ 26 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | Η δικη μας πλευρά της νύχτας της Μαριάνα Ενρίκες, σε μετάφραση Χριστίνας Θεοδωροπούλου

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

19.30 h  – 20.20 h

Τετάρτη 26 Ιουνίου

Σύνδεση Live Stream

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που μπλέκει την κληρονομιά, την πατρότητα και την πολιτική στο πλαίσιο της στρατιωτικής δικτατορίας της Αργεντινής. Σε ένα ταξίδι στους καταρράκτες Ιγκουασού, πατέρας και γιος αντιμετωπίζουν στρατιωτικούς ελέγχους και ένα σκοτεινό πεπρωμένο. Ο Γασπάρ, ο γιος, προορίζεται να γίνει μέντιουμ σε μια μυστική κοινωνία που αναζητά την αιώνια ζωή μέσα από κτηνώδεις τελετουργίες. Η πλοκή αποκαλύπτει την ιστορία του Τάγματος, που έχει τις ρίζες του σε μια ισχυρή οικογένεια και τις διασυνδέσεις της από την Αφρική μέχρι την Αργεντινή. Η αφήγηση συνδυάζει μεταλλαγμένα σπίτια, σατανικές τελετουργίες και την καταστολή της δικτατορίας. Η Ενρίκες αποτυπώνει την αγωνία της εποχής με την αβέβαιη άφιξη της δημοκρατίας και το ξέσπασμα του AIDS. Αυτό το έργο, που συνδυάζει το προσωπικό και το πολιτικό, εδραιώνει τη Μαριάνα Ενρίκες ως μια από τις εξέχουσες φωνές της σύγχρονης λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας.

 

Η Αργεντινή συγγραφέας Μαριάνα Ενρίκες θα μιλήσει με την Ελληνίδα συγγραφέα Αλεξάνδρα K* για αυτό το βιβλίο ειδικότερα και για το έργο της γενικότερα. Συντονίζει η Ισπανίδα συγγραφέας και διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Πιλάρ Τένα.

 

  • Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και των Εκδόσεων Πατάκη.

  • Για να παρακολουθήσετε την αυτόματη μετάφραση, χρειάζεστε ένα «έξυπνο τηλέφωνο» με ακουστικά και να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή LIVE VOICE.  Επί τόπου θα βρείτε οδηγίες για να συνδεθείτε με την κάθε εκδήλωση.
AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek