[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ | «Ο ρόλος των φεστιβάλ και των κριτικών λογοτεχνίας στην επιτυχία ενός έργου»

Με τους Χουάν Κρουθ, Κριστίνα Φουέντες, Μικέλα Χαρτουλάρη, Πέτρο Μάρκαρη και Μανώλη Πιμπλή

 

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

Τετάρτη 14 Ιουνίου 

Ώρα: 21.00

 

Τα φεστιβάλ λογοτεχνίας και οι κριτικοί λογοτεχνίας είναι δύο θεμελιώδεις πτυχές στον κόσμο της λογοτεχνίας. Και οι δύο έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν την επιτυχία ή την αποτυχία ενός λογοτεχνικού έργου. Τα λογοτεχνικά φεστιβάλ παρέχουν την ευκαιρία στους συγγραφείς να παρουσιάσουν τα έργα τους σε ένα ευρύ και ποικίλο κοινό, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την προβολή και τη δημοτικότητά τους. Από την άλλη, η δουλειά των κριτικών λογοτεχνίας είναι να αναλύουν και να αξιολογούν τα λογοτεχνικά έργα και να προσφέρουν μια αντικειμενική άποψη για την ποιότητα και τη λογοτεχνική τους αξία.

Τα μέλη αυτού του πάνελ διερευνούν το ρόλο των λογοτεχνικών φεστιβάλ και των κριτικών λογοτεχνίας στην προώθηση και την επιτυχία ενός λογοτεχνικού έργου. Πώς επηρεάζουν αυτοί οι παράγοντες την αντίληψη των αναγνωστών και την καριέρα του συγγραφέα; Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που επίσης συμβάλλουν στην επιτυχία ενός λογοτεχνικού έργου;

Μιλούν η Κριστίνα Φουέντες, διευθύντρια του Hay Festival Internacional, ο Χουάν Κρουθ, Ισπανός δημοσιογράφος, συγγραφέας και εκδότης, και ο Μανώλης Πιμπλής, συγγραφέας, μεταφραστής και διευθυντής του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων. Συντονίζει η δημοσιογράφος πολιτιστικού ρεπορτάζ και κριτικός λογοτεχνίας, Μικέλα Χαρτουλάρη. Ειδική συμμετοχή του συγγραφέα και Επίτιμου Προέδρου του Φεστιβάλ ΛΕΑ Πέτρου Μάρκαρη.

 

Youtube Live Streaming

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Live Audio Streaming

Προσοχή! 

Για να έχετε πρόσβαση στην ταυτόχρονη μετάφραση της εκδήλωσης, κατεβάστε την εφαρμογή LiveVoice στο Google Play  ή στο Apple Store και μην ξεχάσετε να φέρετε ακουστικά!

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Σχολής Abanico.

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek