[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ| «Αυτό που μας ενώνει: Τα βιβλία αυτοβοήθειας ως εργαλείο διαλόγου μεταξύ λαών και πολιτισμών»

Με τον Φρανσέσκ Μιράλλιες  και την Ιωάννα Ντούμπρου

 

Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138

Παρασκευή 16 Ιουνίου

Ώρα: 19:30

 

Τα βιβλία αυτοβοήθειας είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για όσους επιδιώκουν να βελτιώσουν τη ζωή τους και να βρουν την ευτυχία και την επιτυχία, ένα εργαλείο πολύτιμο στον διάλογο μεταξύ πολιτισμών, καθώς συμπεριλαμβάνει στοιχεία παμπάλαιων πρακτικών από μακρινές χώρες σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και πολιτισμό. Αυτή είναι η περίπτωση του Ισπανού συγγραφέα Φρανσέσκ Μιράλιες στα βιβλία του όπως το «Ikigai» και το «Namasté». Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι ιδέες και οι πρακτικές στα βιβλία αυτοβοήθειας δεν είναι οικουμενικές ή εφαρμόσιμες σε όλους τους ανθρώπους. Οι διαφορές στον πολιτισμό και στις εμπειρίες ζωής μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και χρησιμοποιούν αυτά τα βιβλία. Τα βιβλία αυτοβοήθειας μπορούν να ενθαρρύνουν τον σεβασμό και μια βαθύτερη κατανόηση μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η πολιτισμική ποικιλομορφία κατά την ανάγνωση και την εφαρμογή αυτών των εργαλείων στην προσπάθεια αυτοβελτίωσης.

Αυτά είναι μερικά από τα σημεία που θα θίξει ο Ισπανός συγγραφέας Φρανσέσκ Μιράλιες στην συνομιλία του με τη συγγραφέα Ιωάννα Ντούμπρου.

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και των Εκδόσεων Πατάκη. Σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη.

 

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek