[ 23 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ| Η γραφή ως εργαλείο προβληματισμού και κοινωνικού μετασχηματισμού με την Τζοκόντα Μπέλι

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

21.00 h – 21.50

Τετάρτη 19 Ιουνίου

 

Η Τζοκόντα Μπέλι, ποιήτρια και μυθιστοριογράφος γεννημένη στη Νικαράγουα και εξόριστη στην Ισπανία, αναγνωρισμένη για τον πολιτικό ακτιβισμό και τα φεμινιστικά της γραπτά, έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Ιβηροαμερικανικής Ποίησης Reina Sofía το 2023. Τα θέματα που πραγματεύεται είναι η αγάπη, ο αγώνας για την ισότητα των φύλων, η πολιτική, η πολιτιστική ταυτότητα, η φύση και η πνευματικότητα. Τα μυθιστορήματά της συχνά εξερευνούν την εμπειρία των γυναικών σε πατριαρχικές κοινωνίες, καθώς και κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα στη Λατινική Αμερική.

 

Σε αυτή τη συνάντηση η συγγραφέας συζητά με την Ισπανίδα δημοσιογράφο Κεράλτ Καστίγιο για τη γραφή ως εργαλείο προβληματισμού και κοινωνικού μετασχηματισμού.

 

  • Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και του Φεστιβάλ Centroamérica Cuenta.

  • Για να παρακολουθήσετε την αυτόματη μετάφραση, χρειάζεστε ένα «έξυπνο τηλέφωνο» με ακουστικά και να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή LIVE VOICE.  Επί τόπου θα βρείτε οδηγίες για να συνδεθείτε με την κάθε εκδήλωση.
AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek