[ 10 Ιουνίου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ στα Χανιά | «Η δυναμική και το δράμα της σύγχρονης οικογένειας» με τις Σάρα Μέσα, Γουαδαλούπε Νετέλ και Πιλάρ Τένα

Χώρος εκδηλώσεων “Μίκης Θεοδωράκης” – Αίθουσα θεάτρου

18.00 h – 18.50 h

Σάββατο 29  Ιουνίου

 

Τα οικογενειακά δράματα είναι μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης στη λογοτεχνία, εξερευνώντας την πολυπλοκότητα των στενών σχέσεων και των συγκρούσεων των γενεών.

 

Στο βιβλίο της «Η οικογένεια», η Ισπανίδα συγγραφέας Σάρα Μέσα καταδεικνύει για άλλη μια φορά την ικανότητά της να ξεγυμνώνει τις ανθρώπινες συμπεριφορές δημιουργώντας μια συναρπαστική ακτινογραφία της οικογένειας. Ταυτόχρονα, εκφράζει την έντονη επιθυμία της για ελευθερία και επικρίνει τους πυλώνες που παραδοσιακά στήριζαν -και ακόμη στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό- τον θεσμό της οικογένειας: τον αυταρχισμό και την υπακοή, τη ντροπή και τη σιωπή.

 

Στο βιβλίο της «Η μοναχοκόρη», η Μεξικανή συγγραφέας Γουαδαλούπε Νετέλ, η οποία έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας, καταγράφει τις αναρίθμητες μορφές της μητρότητας, τους αγώνες, τα δράματα και τους τρόπους με τους οποίους τελικά μαθαίνουμε να αγαπάμε.

 

Οι συγγραφείς συνομιλούν με τη διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Πιλάρ Τένα, ενώ τη συζήτηση συντονίζει η διευθύντρια του Φεστιβάλ ΛΕΑ, Αδριάνα Μαρτίνες.

 

Με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, της Acción Cultural Española, της Ισπανικής και της Μεξικανικής Πρεσβείας, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και των εκδοτικών οίκων Ίκαρος και Βακχικόν.

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek