[ 26 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: Πώς ξεκίνησαν όλα του Ντάσο Σαλντίβαρ, σε μετάφραση Δέσποινας Δρακάκη

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

19.00 h – 19.50

Πέμπτη 20 Ιουνίου

Σύνδεση Live Stream

Δέκα χρόνια χωρίς τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και η κληρονομιά του κάνει ακόμη αισθητή την παρουσία της. Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του, κυκλοφορεί η επανέκδοση του βιβλίου Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: Πώς ξεκίνησαν όλα του Ντάσο Σαλντίβαρ.

Αυτή η πασίγνωστη βιογραφία του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες κατέστη δυνατή χάρη σε περισσότερα από είκοσι χρόνια εργασίας, στη διάρκεια των οποίων ο Ντάσο Σαλντίβαρ έκανε έρευνα και ταξίδεψε στα κυριότερα μέρη, πραγματοποίησε εκατοντάδες συνεντεύξεις και ερεύνησε αρχεία σε πολλές χώρες προκειμένου να πάρει μια απάντηση στην εμμονή του: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που έγραψε τα Εκατό Χρόνια Μοναξιά; Ποια είναι η ιστορική, πολιτιστική, οικογενειακή και προσωπική πραγματικότητα που αποτελεί τη βάση αυτού του μνημειώδους μυθιστορήματος; Το αποτέλεσμα είναι μια γενική εικόνα απαραίτητη για την πλήρη κατανόηση του έργου ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς όλων των εποχών.

Όπως αναφέρεται σε αυτές τις σελίδες, ο Γκαρσία Μάρκες έγραψε τα Εκατό Χρόνια Μοναξιά για να «επιστρέψει» στο σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε με τον παππού και τη γιαγιά του από τη μεριά της μητέρας του μέχρι τα δέκα του χρόνια. Για τον λόγο αυτό, τούτο το βιβλίο αποτελεί και τη βιογραφία αυτού του μυθιστορήματος, αφού το Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: Πώς ξεκίνησαν όλα αφηγείται το πιο μύχιο και ουσιαστικό κομμάτι της ζωής και του έργου του συγγραφέα.

 

Ο Ντάσο Σαλντίβαρ μιλά με τη μεταφράστριά του, Δέσποινα Δρακάκη, για την ιστορία πίσω από αυτή τη βιογραφία του Κολομβιανού νομπελίστα. Συντονίζει η Ελληνίδα συγγραφέας Κατερίνα Μαλακατέ.

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κολομβίας στην Ιταλία παράλληλης διαπίστευσης για την Ελλάδα, του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Κολομβίας στην Ελλάδα, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και του Εκδοτικού Οίκου Ψυχογιός.

  • Για να παρακολουθήσετε την αυτόματη μετάφραση, χρειάζεστε ένα «έξυπνο τηλέφωνο» με ακουστικά και να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή LIVE VOICE.  Επί τόπου θα βρείτε οδηγίες για να συνδεθείτε με την κάθε εκδήλωση.
AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek