[ 23 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | Το άγριο βιβλίο του Χουάν Βιγιόρο, σε μετάφραση Χριστίνας Φιλήμονος

Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών – Ταράτσα

20.00 h – 20.50

Τετάρτη 19 Ιουνίου

Σύνδεση Live Stream

Ο Χουάν έχει ήδη προγραμματίσει τις καλοκαιρινές του διακοπές. Ωστόσο, η μητέρα του αγνοεί τα σχέδιά του και τον αφήνει στο σπίτι του θείου Τίτο, ενός ακλόνητου βιβλιόφιλου που κάνει θόρυβο όταν τρώει και φοβάται τα αρκουδάκια. Εκεί, κρυμμένο ανάμεσα στα χιλιάδες αντίτυπα της βιβλιοθήκης του θείου του, ο Χουάν θα πρέπει να βρει το άγριο βιβλίο, ένα βιβλίο επαναστάτη που αντιστέκεται στο διάβασμα και που φυλάει στις σελίδες του ένα μυστικό που προορίζεται για τον αναγνώστη που μπορεί να το παγιδεύσει.

 

Ο Χουάν Βιγιόρο είναι Μεξικανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Υπήρξε καθηγητής στο UNAM (Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού) και στα Πανεπιστήμια Γέιλ, Πρίνστον, Στάνφορντ και Πομπέου Φάμπρα της Βαρκελώνης, καθώς και στο Fundación de Nuevo Periodismo Iberoamericano, που ίδρυσε ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί το μυθιστόρημα Ο ύφαλος (εκδ. Φιλύρα, σε μετάφραση Ασπασίας Καμπύλη)Ο μάρτυρας (εκδ. Κουκκίδα, σε μετάφραση Ασπασίας Καμπύλη), το βιβλίο διηγημάτων Οι ένοχοι (εκδ. Κουκκίδα, σε μετάφραση Μαρίας Παλαιολόγου), το μυθιστόρημα Η γη της μεγάλης επαγγελίας (εκδ. Καστανιώτη, σε μετάφραση Κωνσταντίνου Παλαιολόγου), το θεατρικό Διάλεξη για τη βροχή (εκδ. Καστανιώτη, σε μετάφραση Κωνσταντίνου Παλαιολόγου) και το 2024 κυκλοφορεί Το άγριο βιβλίο από τις Εκδόσεις Carnívora σε μετάφραση της Χριστίνας Φιλήμονος. 

 

Ο Βιγιόρο συνομιλεί με τη μεταφράστριά του και με τη δημοσιογράφο και ιστορικό Λένα Ματσιώρη για το βιβλίο, τη ζωή του και την προώθηση της ανάγνωσης στους νέους.

 

  • Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, των Πρεσβειών της Ισπανίας και του Μεξικού, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, της Σχολής Abanico και των Εκδόσεων Carnívora.

  • Για να παρακολουθήσετε την αυτόματη μετάφραση, χρειάζεστε ένα «έξυπνο τηλέφωνο» με ακουστικά και να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή LIVE VOICE.  Επί τόπου θα βρείτε οδηγίες για να συνδεθείτε με την κάθε εκδήλωση.
AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek