[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | «Λογοτεχνία και φύλο»

Με τις Γκαμπριέλα Καμπεσόν Κάμαρα, Ιρένε Σολά και Κατερίνα  Μαλακατέ

 

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

Πέμπτη 15 Ιουνίου 

Ώρα: 21:00

 

Η σχέση μεταξύ φύλου και λογοτεχνίας είναι ένα όλο και πιο σημαντικό θέμα στις λογοτεχνικές σπουδές. Η φεμινιστική λογοτεχνική θεωρία έχει υπογραμμίσει την ανάγκη να αναλυθεί πώς η ταυτότητα φύλου επηρεάζει την παραγωγή και την υποδοχή λογοτεχνικών κειμένων, ειδικά εκείνων που γράφουν γυναίκες. Υπό αυτή την έννοια, προκύπτει το ερώτημα εάν είναι δυνατόν να μιλάμε για φεμινιστική και «queer» λογοτεχνία και αν το λογοτεχνικό κείμενο συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική κατασκευή του φύλου.

Οι συγγραφείς Γκαμπριέλα Καμπεσόν Κάμαρα, Ιρένε Σολά και Κατερίνα  Μαλακατέ θα μιλήσουν για την επίδραση του φύλου στα λογοτεχνικά κείμενα, στην έκδοση και τη δημοσίευσή τους. Θα αναλύσουν πώς η ταυτότητα φύλου των συγγραφέων και των αναγνωστών, καθώς και τα έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις, που υπάρχουν στην κοινωνία, μπορούν να επηρεάσουν τη δημιουργία και την υποδοχή λογοτεχνικών κειμένων. Επιπλέον, θα εξεταστεί ο ρόλος που διαδραματίζουν λογοτεχνικά κείμενα που γράφτηκαν από γυναίκες και συγγραφείς της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον αγώνα για την ισότητα των φύλων και την ικανότητά τους να αμφισβητούν τους κανόνες και τις αξίες της πατριαρχίας.

Οι τρεις συγγραφείς συνομιλούν με τον δημοσιογράφο Κώστα Κατσουλάρη από την ψηφιακή πλατφόρμα Bookpress.

 

* Στα ισπανικά και ελληνικά.

Youtube Live Streaming

Live Audio Streaming

Προσοχή! 

Για να έχετε πρόσβαση στην ταυτόχρονη μετάφραση της εκδήλωσης, κατεβάστε την εφαρμογή LiveVoice στο Google Play  ή στο Apple Store και μην ξεχάσετε να φέρετε ακουστικά!

 

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Españolaτων Πρεσβειών της Ισπανίας και της Αργεντινής, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Navios South American Logistics Inc.,  των Εκδόσεων Καστανιώτη και των Εκδόσεων Ίκαρος.

Live Streaming

 

 

 

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek