[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Ο Μάριο Κόντε συζητά με τη Χουλιέτα Λεδέσμα

 

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

Τρίτη 20 Ιουνίου

Ώρα: 20:30

 

Ο Μάριο Κόντε και η Χουλιέτα Λεδέσμα είναι φανταστικοί χαρακτήρες στα αστυνομικά μυθιστορήματα των δημιουργών τους, Λεονάρδο Παδούρα και Σαντιάγο Γκαμπόα αντίστοιχα. Έχουν σημειώσει μεγάλη διεθνή επιτυχία και έχουν κερδίσει σημαντικά βραβεία.

Ο Μάριο Κόντε του Λεονάρδο Παδούρα είναι ένας πρώ ην αστυνομικός που γίνεται ιδιωτικός ντετέκτιβ στην Αβάνα της Κούβας –ανοργάνωτος, συχνά μεθυσμένος, καπνιστής, δυσαρεστημένος και απογοητευμένος, «που κουβαλά μια μελαγχολία», σύμφωνα με τον ίδιο τον Παδούρα – είναι ένας αστυνομικός που θα ήθελε να είναι συγγραφέας και που νιώθει αλληλεγγύη για τους συγγραφείς, τους τρελούς και τους μεθυσμένους.

Η δημοσιογράφος Χουλιέτα Λεδέσμα, του Κολομβιανού συγγραφέα Σαντιάγο Γκαμπόα, ερευνά, κάνει ρεπορτάζ και γράφει για θέματα διαφθοράς και μυστηρίου. Είναι ένας εύθραυστος άνθρωπος, μία μη προνομιούχος πολίτης που όμως ρισκάρει τη ζωή της για την αλήθεια. Είναι «ντετέκτιβ χωρίς όπλο και χωρίς σήμα» όπως πολλοί από τους δημοσιογράφους στην Κολομβία.

Αν και οι ήρωες προέρχονται από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, έχουν κοινό ότι είναι πρωταγωνιστές ιστοριών μυστηρίου και εγκλήματος και ότι χρησιμοποιούν την πονηριά και την εξυπνάδα τους για να λύσουν υποθέσεις και να ξετυλίξουν την αλήθεια πίσω από τα εγκλήματα. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ηρώων αυτών είναι μοναδικά και τους κάνουν ενδιαφέροντες και αξέχαστους στους αναγνώστες.

Στην ευτυχή αυτή συγκυρία, οι δύο συγγραφείς, δημιουργοί των φανταστικών αυτών χαρακτήρων, συναντιούνται στην ταράτσα του Ινστιτούτου Θερβάντες για να μιλήσουν για τα μυθιστορήματά τους, τους ήρωές τους, για τη ζωή τους και πολλά άλλα.

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Live Audio Streaming

Προσοχή! 

Για να έχετε πρόσβαση στην ταυτόχρονη μετάφραση της εκδήλωσης, κατεβάστε την εφαρμογή LiveVoice στο Google Play  ή στο Apple Store και μην ξεχάσετε να φέρετε ακουστικά!

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κολομβίας στη Ρώμη παράλληλης διαπίστευσης στην Ελλάδα, του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα, του Ινστιτούτου Θερβάντες, και των Εκδόσεων Καστανιώτη και Διόπτρα. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κούβας.

 

 

 

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek