[ 26 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | «Ο ρόλος της γυναίκας στη βιομηχανία του βιβλίου», με τις Πιλάρ Ρέγιες, Κλαούντια Νέιρα και Άννα Πατάκη

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

 

20:30 h

Πέμπτη 27 Ιουνίου

 

Σε μια βιομηχανία που παραδοσιακά κυριαρχούν οι άνδρες, όπως η βιομηχανία του βιβλίου, οι γυναίκες έχουν αναδυθεί δυναμικά, συμβάλλοντας με το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους. Η συνεισφορά τους έχει εμπλουτίσει τη λογοτεχνία και μεταμορφώσει τη διαχείριση και τη διάδοση των έργων.

Αυτό το πάνελ αποτελείται από την Πιλάρ Ρέγιες, διεθνή συντάκτρια του Penguin Random House, την Κλαούντια Νέιρα, διευθύντρια του Φεστιβάλ Centroamérica Cuenta και την Άννα Πατάκη από τις Εκδόσεις Πατάκη. Κάθε μια από αυτές τις γυναίκες έχει αφήσει ένα σημαντικό στίγμα σε εκδοτικούς οίκους, βιβλιοθήκες και λογοτεχνικά φεστιβάλ. Θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και το όραμά τους για ένα συμπεριληπτικό μέλλον στη βιομηχανία του βιβλίου με τη διευθύντρια του Φεστιβάλ ΛΕΑ, Αδριάνα Μαρτίνες.

Θα συζητήσουν ιδιαίτερα σημαντικά θέματα όπως για την ισότητα των φύλων στα διάφορα στρώματα της βιομηχανίας, για τις νέες ευκαιρίες για τις γυναίκες και για το πώς η ποικιλομορφία στις λογοτεχνικές φωνές εμπλουτίζει το πολιτιστικό μας τοπίο.

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κολομβίας στη Ρώμη παράλληλης διαπίστευσης για την Ελλάδα, του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Κολομβίας στην Ελλάδα, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, του Φεστιβάλ Centroamérica Cuenta και των Εκδόσεων Πατάκη.

  • Για να παρακολουθήσετε την αυτόματη μετάφραση, χρειάζεστε ένα «έξυπνο τηλέφωνο» με ακουστικά και να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή LIVE VOICE.  Επί τόπου θα βρείτε οδηγίες για να συνδεθείτε με την κάθε εκδήλωση.

 

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek