[ 26 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | «Η μοναχοκόρη», της Γουαδαλούπε Νετέλ, σε μετάφραση Νάννας Παπανικολάου

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

21.30 h – 22.20 h

Πέμπτη 27 Ιουνίου

Σύνδεση Live Stream

Αλίνα, Λάουρα, Ντόρις. Τρεις σύγχρονες γυναίκες βιώνουν διαφορετικά τη μητρότητα. Το βιολογικό ένστικτο, οι οικογενειακές προσδοκίες, τα επαγγελματικά όνειρα και οι κοινωνικές επιταγές τις οδηγούν σε ετερόκλητες αποφάσεις. Σύλληψη, έκτρωση, στείρωση, αποβολή, γέννα: το γυναικείο σώμα γίνεται πεδίο αντικρουόμενων δυνάμεων ανάμεσα στην ελεύθερη επιλογή και την επιβεβλημένη απόφαση.

 

Η Μεξικανή συγγραφέας Γουαδαλούπε Νετέλ, που έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας, καταγράφει τις αμέτρητες μορφές της μητρότητας, τις μάχες, τα δράματα, καθώς και τους τρόπους που μαθαίνουμε τελικά να αγαπάμε.

 

Η συγγραφέας συνομιλεί με τη μεταφράστριά της, Νάννα Παπανικολάου, και με την Ελληνίδα συγγραφέα Φωτεινή Τσαλίκογλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

  • Στα ισπανικά και ελληνικά

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μεξικού, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, του Κέντρου Μεξικανικών Σπουδών του UNAM της Μαδρίτης και του Εκδοτικού Οίκου Ίκαρος. Σε συνεργασία με τη Σχολή Abanico.

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek