[ 26 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | «Οικογενειακά δράματα στη λογοτεχνία». Η οικογένεια της Σάρα Μέσα, σε μετάφραση Μαρίας Παλαιολόγο

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

 

20:30 h – 21.20 h

Τρίτη 25 Ιουνίου

Σύνδεση Live Stream

Τα οικογενειακά δράματα είναι μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης στη λογοτεχνία, που εξερευνά την πολυπλοκότητα των στενών σχέσεων και των συγκρούσεων των γενεών. 

 

«Σ’ αυτή την οικογένεια δεν υπάρχουν μυστικά!» δηλώνει στην αρχή αυτού του βιβλίου ο Νταμιάν, ο Πατέρας, ένας άνθρωπος με αμετάβλητες απόψεις και ιδανικά, εμμονικός με την ακεραιότητα και τη διαπαιδαγώγηση. Όμως αυτό το σπίτι δίχως μυστικά είναι στην πραγματικότητα γεμάτο ρωγμές και η καταπίεση που βαραίνει μέσα στους τέσσερις τοίχους του θα δημιουργήσει τελικά διεξόδους φυγής, παραβατικούς κώδικες, μυστικά, προσποιήσεις και ψέματα.

Η Σάρα Μέσα αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την ικανότητά της να απογυμνώνει την ανθρώπινη συμπεριφορά δημιουργώντας μια συναρπαστική ακτινογραφία της οικογένειας. Ταυτόχρονα εκφράζει την έντονη επιθυμία της για ελευθερία και ασκεί κριτική στους πυλώνες που παραδοσιακά στήριζαν –και σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν ακόμη– το θεσμό της οικογένειας: αυταρχισμός και υπακοή, ντροπή και σιωπή.

 

Η Σάρα Μέσα συνομιλεί με τη διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας Πιλάρ Τένα και τις Ελληνίδες δημοσιογράφους Αναστασία Καμβύση από το Marie Claire και Φωτεινή Σίμου από το ELLΕ.

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και των Εκδόσεων Ίκαρος.

  • Για να παρακολουθήσετε την αυτόματη μετάφραση, χρειάζεστε ένα «έξυπνο τηλέφωνο» με ακουστικά και να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή LIVE VOICE.  Επί τόπου θα βρείτε οδηγίες για να συνδεθείτε με την κάθε εκδήλωση.
AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek