[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 3 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ στη Λευκάδα | «Το ελληνικό στοιχείο στο ποιητικό έργο της Αουρόρα Λούκε»

 

Κήπος Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας

Τετάρτη 21 Ιουνίου

Ώρα: 19:30

 

 

Τα έργα της Ισπανίδας ποιήτριας Αουρόρα Λούκε (Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2022) είναι έντονα επηρεασμένα από τον ελληνικό πολιτισμό όσον αφορά στη θεματολογία και την αισθητική, την έκφραση και την ευαισθησία τους, από το πρώτο της βιβλίο («Hiperiónida») μέχρι και το τελευταίο που εκδόθηκε («Homérica»), περνώντας από τα «Σύντροφοι του Ίκαρου» και «Ο μεσημεριανός ύπνος του Επίκουρου». Καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών, έχει μεταφράσει στα ισπανικά Σαπφώ, Μελέαγρο και πολλούς άλλους ποιητές της Αρχαιότητας ενώ τρέφει μεγάλο ενδιαφέρον για τη σύγχρονη ελληνική ποίηση. Η μυθολογία και η φιλοσοφία των αρχαίων χρόνων συνδυάζονται στους στίχους της με τα τοπία της Ελλάδας για να διαμορφώσουν ένα σύγχρονο έργο με κοινωνικό προβληματισμό, που παίρνει αποστάσεις από την απλοϊκή αρχαιολατρία και δημιουργεί ένα ζωντανό κι ελκυστικό φαντασιακό.

Για τον σκοπό αυτό, ο Έλληνας ποιητής Ιωάννης Ανυφαντής θα συζητήσει μαζί της για να γνωρίσουμε καλύτερα το, τόσο παρόν στο έργο της, πάθος της για την Ελλάδα. 

Διερμηνεία: ο καθηγητής και ερευνητής Ισπανικής Φιλολογίας, Κοσμάς Κοψάρης.

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Σχολής Αbanico, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας και της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας.

 

 

 

AboutMary Die

Comments [03]

 1. 13 Σεπτεμβρίου, 2023

  Yes! Finally something about Zeytinburnu Evden Eve.

  Reply
 2. 8 Οκτωβρίου, 2023

  Hi there, everything is going sound here and ofcourse every one is sharing data, that’s in fact good, keep up writing.

  Reply
 3. 11 Οκτωβρίου, 2023

  Не имеющий аналогов в соотношении цена/качество/функционал на сегодняшний день источник бесперебойного питания АБП 12-500 специально разработан для качественного и бесперебойного электропитания автоматики газовых котлов .

  стабилизаторы напряжения http://stabrov.ru.

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek