[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | «Το ελληνικό στοιχείο στο ποιητικό έργο της Αουρόρα Λούκε»

 

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

Δευτέρα 19 Ιουνίου

Ώρα: 19:00

 

Τα έργα της Ισπανίδας ποιήτριας Αουρόρα Λούκε (Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2022) είναι έντονα επηρεασμένα από τον ελληνικό πολιτισμό όσον αφορά στη θεματολογία και την αισθητική, την έκφραση και την ευαισθησία τους, από το πρώτο της βιβλίο («Hiperiónida») μέχρι και το τελευταίο που εκδόθηκε («Homérica»), περνώντας από τα «Σύντροφοι του Ίκαρου» και «Ο μεσημεριανός ύπνος του Επίκουρου». Καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών, έχει μεταφράσει στα ισπανικά Σαπφώ, Μελέαγρο και πολλούς άλλους ποιητές της Αρχαιότητας ενώ τρέφει μεγάλο ενδιαφέρον για τη σύγχρονη ελληνική ποίηση. Η μυθολογία και η φιλοσοφία των αρχαίων χρόνων συνδυάζονται στους στίχους της με τα τοπία της Ελλάδας για να διαμορφώσουν ένα σύγχρονο έργο με κοινωνικό προβληματισμό, που παίρνει αποστάσεις από την απλοϊκή αρχαιολατρία και δημιουργεί ένα ζωντανό κι ελκυστικό φαντασιακό. Για τον σκοπό αυτό, ο Ισπανός μεταφραστής και καθηγητής, Ραφαέλ Ερέρα Μοντέρο, θα συνομιλήσει μαζί της για να γνωρίσουμε καλύτερα το, τόσο παρόν στο έργο της, πάθος της για την Ελλάδα.

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Live Audio Streaming

Προσοχή! 

Για να έχετε πρόσβαση στην ταυτόχρονη μετάφραση της εκδήλωσης, κατεβάστε την εφαρμογή LiveVoice στο Google Play  ή στο Apple Store και μην ξεχάσετε να φέρετε ακουστικά!

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Σχολής Abanico.

 

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek