[ 15 Ιουνίου, 2022 by admin 0 Comments ]

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ | «Νερά μάνες» της Λέιρε Μπιλμπάο

Map Unavailable

Ημερομηνία
Date(s) - 15 Ιουνίου, 2022
7:00 μμ - 7:45 μμ

Location
INSTITUTO CERVANTES DE ATENAS


ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ώρα 19.00

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ |  «Νερά μάνες» της Λέιρε Μπιλμπάο

Η Λέιρε Μπιλμπάο γράφει, όπως η ίδια διευκρινίζει, όχι για τη μητρότητα, αλλά πολύ περισσότερο, μέσα από τη μητρότητα. Πρόκειται για μια ποιοτική διαφορά και μια δήλωση βάθους: Οι στίχοι βγαίνουν στην επιφάνεια. Αρθρώνονται, αναβλύζουν, πηγάζουν μέσα από την ίδια την εμπειρία. Γιατί, πρόκειται για επιτακτική ανάγκη. Το να μιλήσει κανείς γι’ αυτό που ζει, αποκαλύπτοντας την πιο βαθιά του αλήθεια. Κόντρα στο ρεύμα πάνε όσες γυναίκες μιλούν ανοιχτά γι’ αυτό που πραγματικά συμβαίνει μέσα τους όταν γίνονται μάνες.

H ισπανίδα ποιήτρια Λέιρε Μπιλμπάο συνομιλεί με τον ποιητή Νίκο Βλαχάκη. Ο ποιητής και κριτικός βιβλίου Θανάσης Βαβλίδας μιλάει για το βιβλίο και απαγγέλει ποιήματα στα ελληνικά. Διαδοχικά κι η ποιήτρια απαγγέλει τα ποιήματά της.

Μετάφραση του βιβλίου: Νάνσυ Αγγελή.

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες και των Εκδόσεων Βακχικόν


Η ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ |  «Νερά μάνες» της Λέιρε Μπιλμπάο θα μεταδοθεί απευθείας στην πρωτότυπη γλώσσα (χωρίς διερμηνεία) στον παρακάτω σύνδεσμο και 36 ώρες αργότερα σε μαγνητοσκόπηση, στα ελληνικά και στα ισπανικά, στη σελίδα του Φεστιβάλ ΛΕΑ στο YouTube.

 

AboutAdriana

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek