[ 30 Σεπτεμβρίου, 2022 by admin 0 Comments ]

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ | «H θάλασσα, πάντα η θάλασσα, παρούσα εσαεί» με τους Los del Sur

Map Unavailable

Ημερομηνία
Date(s) - 30 Σεπτεμβρίου, 2022
9:00 μμ - 10:00 μμ

Location
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιος 138


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιος 138

Ώρα 21:00 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ | «H θάλασσα, πάντα η θάλασσα, παρούσα εσαεί» με τους Los del Sur 

Το Περού και η Ελλάδα έχουν μια αρχαία και γόνιμη σχέση με τη θάλασσα. Με αφορμή τον εορτασμό του 14ου Φεστιβάλ ΛΕΑ, που είναι αφιερωμένο στη θάλασσα, το μουσικό συγκρότημα Los del Sur θέλει να στείλει στο κοινό ένα μήνυμα αδελφότητας μεταξύ των δύο χωρών και να τονίσει  –από διαφορετικές μουσικές οπτικές γωνίες– την ομορφιά των θαλασσών μας και τη σημασία της επιστροφής σε αυτές για να τις φροντίσουμε και να τις επαναξιολογήσουμε. Αυτή η μουσική παράσταση περιλαμβάνει κομμάτια που συνδυάζουν όργανα και μουσικά στοιχεία των Άνδεων και της Ελλάδας. Δημιουργός πολλών από αυτά τα μουσικά κομμάτια είναι ο Περουβιανός μουσικός Pedro Fabián.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Pedro Fabián (Περού), Alejandro Díaz (Χιλή), Herman Mayr (Αργεντινή), Ζωή Προκοπίου (Ελλάδα), Carlos Villasís (Περού), Eduardo Villasís (Περού). Ειδική συμμετοχή της Μεξικάνας τραγουδίστριας Martha Moreleón. H περουβιανή María Victoria Bonilla Aparicio θα χορέψει δύο παραδοσιακά κομμάτια του Περού: ένα αφροπερουβιάνικο τραγούδι και μια «μαρινέρα» (από τις ακτές του Περού). 

Με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη, της Πρεσβείας του Περού, της Σχολής Abanico και του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις.

AboutAdriana

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek