[ 22 Ιουνίου, 2022 by admin 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | «Σπουδή στο μαύρο», με τον Χοσέ Κάρλος Σομόθα

Map Unavailable

Ημερομηνία
Date(s) - 22 Ιουνίου, 2022
8:30 μμ - 9:30 μμ

Location
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ώρα 20.30

ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | «Σπουδή στο μαύρο», με τον Χοσέ Κάρλος Σομόθα 

Η εκπληκτική «προϊστορία» του Σέρλοκ Χολμς και η επιστροφή ενός μεγάλου συγγραφέα. Στα τέλη του 19ου αιώνα, σε μία ιδιωτική κλινική για ανθρώπους με διανοητικές διαταραχές στο Πόρτσμουθ καταφτάνει μια νεοπροσληφθείσα νοσοκόμα, η Αν ΜακΚάρεϊ, πρωταγωνίστρια και αφηγήτρια αυτού του μυθιστορήματος. Το «Σπουδή στο Μαύρο», ένας φόρος τιμής σε έναν από τους πατεράδες του αστυνομικού μυθιστορήματος, τον Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, είναι ταυτόχρονα και ένα πορτρέτο της αθλιότητας του 19ου αιώνα στην Αγγλία.

Μετάφραση: Χριστίνα Θεοδωροπούλου 

Ο συγγραφέας Χοσέ Κάρλος Σομόθα συνομιλεί με τη δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Μαρίλια Παπαθανασίου για τη ζωή και το έργο του και για το βιβλίο του «Σπουδή στο Μαύρο», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη.

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά 

Με την υποστήριξη της Αcción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες. Σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και τις Εκδόσεις Πατάκη.


Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | «Σπουδή στο μαύρο», με τον Χοσέ Κάρλος Σομόθα θα μεταδοθεί απευθείας στην πρωτότυπη γλώσσα (χωρίς διερμηνεία) στον παρακάτω σύνδεσμο και 36 ώρες αργότερα σε μαγνητοσκόπηση, στα ελληνικά και στα ισπανικά, στη σελίδα του Φεστιβάλ ΛΕΑ στο YouTube.

AboutAdriana

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek