[ 26 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΚΑΦΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ| Συνάντηση με τη Ντολόρες Παγιάς και τη Μαρία Χοσέ Σολάνο

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέτι

17.00 h – 17.50

Πέμπτη 20 Ιουνίου

 

Οι Ισπανίδες συγγραφείς Ντολόρες Παγιάς και Μαρία Χοσέ Σολάνο μιλούν για τη ζωή, το έργο και τον θαυμασμό τους για τον Πάτρικ Λη Φέρμορ, με τη δημοσιογράφο και ανταποκρίτρια του ABC España στην Ελλάδα, Μάρτα Κανιέτε.

 

Η Ντολόρες Παγιάς είναι συγγραφέας και μεταφράστρια. Γεννημένη στη Βαρκελώνη, έχει ζήσει στο Μεξικό, την Κίνα, τη Γαλλία και την Ελλάδα και το αγαπημένο του οικοσύστημα εξακολουθεί να είναι η Βαβέλ. Έχει σπουδάσει οπτικοακουστικά μέσα, αλλά από το 2010 ασχολείται αποκλειστικά με τη λογοτεχνία, το αληθινό της πάθος. Έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα, ένα λογοτεχνικό δοκίμιο και ένα βιβλίο με διηγήματα. Έχει μεταφράσει Πάτρικ Λη Φέρμορ, Σόμερσετ Μομ και Ντίκενς. Το τελευταίο της μυθιστόρημα είναι το Ultimate Love (Círculo de Tiza, 2023) και η τελευταία της μετάφραση το   Pasiones públicas, emociones privadas. Escritos periodísticos, του Κάρολου Ντίκενς (El Gatopardo, 2024). Κοσμοπολίτισσα και πολύγλωσση, η Παγιάς αυτοπροσδιορίζεται ως λογοτεχνική άπατρις και ζει κάπου μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας.

 

Η Μαρία Χοσέ Σολάνο έχει πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε και μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα. Έχει διδάξει Πολιτιστική Κληρονομιά στη Σχολή Λεονάρντο ντα Βίντσι στη Σεβίλλη και στο Πανεπιστήμιο της Νεμπρίχα. Συγγραφέας των Una aventura griega (Debate 2023), Jerez (Tinta Blanca 2023) και La mujer que besó a Virgilio (Almuzara 2024), αυτή τη στιγμή ασκεί πολιτιστική δημοσιογραφία ως αρθρογράφος στο ABC Cultural και το Diario ABC, καθώς και στο FFD Magazine και Zendalibros.com, το ψηφιακό περιοδικό που συνίδρυσε μαζί με τον Αρτούρο Πέρεθ Ρεβέρτε. Συντονίζει τα podcast με συνεντεύξεις «Managerie» του ABC και το πρόγραμμα συνεντεύξεων του FFD. Είναι διευθύντρια του εργαστηρίου του Ιδρύματος Τέχνης και Ιστορίας Ferrer Dalmau (FFD) και συνδιευθύντρια του εκδοτικού οίκου Zenda-Edhasa.

 

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Ισπανικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας.

  • Για να παρακολουθήσετε την αυτόματη μετάφραση, χρειάζεστε ένα «έξυπνο τηλέφωνο» με ακουστικά και να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή LIVE VOICE.  Επί τόπου θα βρείτε οδηγίες για να συνδεθείτε με την κάθε εκδήλωση.
AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek