[ 24 Μαΐου, 2023 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ| «Από το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη»

Με τον Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε, τον Γιάννη Ζουμπουλάκη και την Λένα Ματσιώρη

 

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

Δευτέρα 19 Ιουνίου

Ώρα: 20:30

 

Η διασκευή λογοτεχνικών βιβλίων για τον κινηματογράφο είναι μια πολύ συνηθισμένη πρακτική στην κινηματογραφική βιομηχανία. Ωστόσο, αυτό θέτει το ερώτημα: κερδίζει ή χάνει ένα βιβλίο όταν μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη; Πολλοί υπερασπίζονται την ιδέα ότι το βιβλίο είναι πάντα καλύτερο, αφού επιτρέπει στον αναγνώστη να δημιουργήσει στο μυαλό του τη δική του εκδοχή των χαρακτήρων και της πλοκής. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η ταινία μπορεί να προσθέσει αξία στο βιβλίο, οπτικοποιώντας σκηνικά και χαρακτήρες που διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς. Επίσης, η διαδικασία διασκευης του βιβλίου σε σενάριο είναι ένα συναρπαστικό θέμα από μόνο του, καθώς περιλαμβάνει την επιλογή των πιο σημαντικών τμημάτων της πλοκής και των χαρακτήρων και την προσαρμογή τους σε κινηματογραφική δομή.

Στη συζήτηση αυτή, ο Κολομβιανός συγγραφέας Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε, συγγραφέας, μεταξύ άλλων,  του βιβλίου «Η λήθη που θα γίνουμε» που γυρίστηκε από τον σκηνοθέτη Φερνάντο Τρουέμπα και κέρδισε το βραβείο Goya για την καλύτερη ταινία το 2021, και ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης μιλούν με την ιστορικό και δημοσιογράφο σε θέματα πολιτισμού Λένα Ματσιώρη για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της διασκευής βιβλίων για τον κινηματογράφο και πώς αυτή η διαδικασία επηρεάζει τόσο την πρωτότυπη ιστορία όσο και την ταινία που προκύπτει .

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Live Audio Streaming

Προσοχή! 

Για να έχετε πρόσβαση στην ταυτόχρονη μετάφραση της εκδήλωσης, κατεβάστε την εφαρμογή LiveVoice στο Google Play  ή στο Apple Store και μην ξεχάσετε να φέρετε ακουστικά!

Με την υποστήριξη της Κολομβιανής Πρεσβείας στη Ρώμη παράλληλης διαπίστευσης στην Ελλάδα, του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα, του Ινστιτούτου Θερβάντες και των Εκδόσεων Πατάκη.

 

 

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek