[ 26 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | «Η Ρουφήχτρα, εκατό χρόνια μετά», με τη Δήμητρα Παπαβασιλείου, την Πιλάρ Ρέγιες και τον Κώστα Αθανασίου

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

18:30 h – 19.20 h

Τετάρτη 26 Ιουνίου

Το βιβλίο Η Ρουφήχτρα του Χοσέ Εουστάσιο Ριβέρα, που εκδόθηκε το 1924, παραμένει φάρος στην κολομβιανή και λατινοαμερικανική λογοτεχνία έναν αιώνα μετά την κυκλοφορία του. Αυτό το έργο επηρέασε μεταγενέστερα μυθιστορήματα όπως το La casa grande, του Άλβαρο Σεπέδα Σαμούδιο, ή το Ο συνταγματάρχης δεν έχει κανέναν να του γράψει και το Εκατό Χρόνια Μοναξιά, του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Στην εκατονταετηρίδα του, επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Penguin Clásicos μαζί με το ποίημα Tierra de promisión, που αντανακλά τη σύνδεση του συγγραφέα με τη ζούγκλα. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη εκδοχή του μυθιστορήματος με τους αρχικούς χάρτες που παραλείφθηκαν σε προηγούμενες εκδόσεις. Το 2021, η επιμονή της μεταφράστριας Δήμητρας Παπαβασιλείου οδήγησε στην έκδοσή του στην Ελλάδα από τον Εκδοτικό Οίκο Στιγμός. Σε αυτή την ομιλία, η Παπαβασιλείου συνομιλεί με την Κολομβιανή Πιλάρ Ρέγιες, διεθνή επιμελήτρια του Penguin Random House, σχετικά με τη σημασία και τη σπουδαιότητα που έχει ακόμα και στις μέρες μας Η Ρουφήχτρα. Συντονίζει ο Έλληνας μεταφραστής Κώστας Αθανασίου.

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κολομβίας στη Ρώμη παράλληλης διαπίστευσης για την Ελλάδα, του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Κολομβίας στην Ελλάδα, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και του Εκδοτικού Οίκου Στιγμός. 

  • Για να παρακολουθήσετε την αυτόματη μετάφραση, χρειάζεστε ένα «έξυπνο τηλέφωνο» με ακουστικά και να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή LIVE VOICE.  Επί τόπου θα βρείτε οδηγίες για να συνδεθείτε με την κάθε εκδήλωση.
AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek