[ 26 Μαΐου, 2024 by mary 0 Comments ]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | Οι λίμνες της Βόρειας Αμερικής του Χοσέ Ντανιέλ Εσπέχο, σε μετάφραση Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

18.00 h – 18.50

Πέμπτη 20 Ιουνίου

Σύνδεση Live Stream

O Χοσέ Ντανιέλ Εσπέχο (Οριουέλα, 1975) γράφει με μια ειλικρίνεια σχεδόν γυμνή. Όταν διαβάζουμε βιβλία όπως το Los lagos de Norteamérica (Pre-textos, 2019), ένα είδος ανομολόγητης ντροπής εκμηδενίζει κάθε άλλο συναίσθημα: τα ποιήματα του Εσπέχο επιτίθενται χωρίς να το επιδιώκουν επειδή είναι από μόνα τους μια επίθεση του ποιητή στον εαυτό του. Γυμνά από δόλο, γεμάτα από ακριβή λόγια καταφρόνιας, παρουσιάζουν έναν άνθρωπο που ξέρει πώς να είναι ειλικρινής με τη σελίδα και ο οποίος, μέσω αυτών, φέρνει αντιμέτωπους τους αναγνώστες με κάτι ασυνήθιστο: την εύθραυστη εκείνη στιγμή κατά την οποία η σάρκα προσπαθεί να θεραπεύσει μια πληγή που τείνει να γίνει παντοτινή.

 

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή του, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, την ποιήτρια και κριτικό λογοτεχνίας Μαρία Τοπάλη και τη Βαρβάρα Ρούσσου, κριτικό λογοτεχνίας και Ε.ΔΙ.Π στην ΑΣΚΤ. 

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά 

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας  και του Εκδοτικού Οίκου LibroFilo.

  • Για να παρακολουθήσετε την αυτόματη μετάφραση, χρειάζεστε ένα «έξυπνο τηλέφωνο» με ακουστικά και να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή LIVE VOICE.  Επί τόπου θα βρείτε οδηγίες για να συνδεθείτε με την κάθε εκδήλωση.

 

AboutMary Die

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek