[ 21 Απριλίου, 2020 by admin 0 Comments ]

11ο Ελληνο-Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ ΛΕΑ

Genesis Expo will gather over 5,000 CTOs in one place, and about another 11,000 engineers. If you are a first time dev at Expo this post should help you think about your trip.

6-19 Ιουνίου 2019 στην Αθήνα

Με τη λογοτεχνία ως αφετηρία, το  Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις) εξακολουθεί να αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα για τη διάδοση της σύγχρονης και παλαιότερης γραμματειακής παράδοσης και πολιτισμού των χωρών της Λατινικής Αμερικής, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, μια διαπολιτισμική συνάντηση που έχει ως στόχο την προώθηση της ανάγνωσης, τη διαλεκτική αυτόνομου λόγου και πολυφωνίας, την ανταλλαγή ιδεών αλλά και την ψυχαγωγία.
Μια γιορτή για την πολυμορφία και τον πλούτο του Ιβηρο-αμερικανικού πολιτισμού μέσα από συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, συναυλίες, εργαστήρια μετάφρασης. Για άλλη μια χρονιά, είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι παρουσίες των
ισπανόφωνων και πορτογαλόφωνων συγγραφέων που θα βρεθούν στην Αθήνα· συγγραφείς όπως οι Fernando  Aramburu, Andres  Barba και Juan Vicente Piqueras από την Ισπανία, ο Carlos Fonseca από το Πουέρτο Ρίκο, ο Jorge F. Hernadez από το
Μεξικό και ο Mario Delgado Aparain από την Ουρουγουάη αλλά και συγγραφείς και ποιητές των οποίων τα βιβλία δεν έχουν μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά, όπως οι
Luis  García  Montero, Lola Mascarell και Jose Saborit από την Ισπανία,  ο Jose Fernando Rubio  από την Κολομβία, η Manuella Mavromichalli από την Κύπρο και ο
πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Πορτογαλίας, Luis Felipe Castro Méndes.
Ξεχωριστή η παρουσία της Maria Kodama. Η διεθνούς φήμης συγγραφέας και μεταφράστρια είναι πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Jorge Luis Borges που ασχολείται με τη διάδοση του έργου και της μνήμης του μεγάλου ισπανόφωνου συγγραφέα. Τα σημεία συνάντησης του ελληνικού πολιτισμού με την Ιβηροαμερικάνικη γλώσσα και κουλτούρα είναι το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, το Ινστιτούτο Θερβάντες, η Στοά του Βιβλίου, το  Abanico, το Poems and Crimes art bar, το Λεξικοπωλείο, το Public Συντάγματος, ο Πολυχώρος Μεταίχμιο, το Polis art cafe και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος. Με επίτιμο πρόεδρο τον Έλληνα συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη και υπό τη διεύθυνση της Κολομβιανής δημοσιογράφου και συμβούλου πολιτιστικής διαχείρισης Αδριάνας Μαρτίνες, κατά τη φετινή ενδέκατη διεξαγωγή του, το Φεστιβάλ ΛΕΑ συνδιοργανώνουν: το Φεστιβάλ ΛΕΑ – Διαπολιτισμική Ανάπτυξη, το περιοδικό SolLatino, το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος και το Abanico.

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες, της AcciónCulturalEspañola, του Ινστιτούτου Camões, και υπό την αιγίδα των πρεσβειών των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής με έδρα στην Αθήνα (Αργεντινής, Βενεζουέλας, Βραζιλίας, Κούβας, Ισπανίας, Μεξικού, Ουρουγουάης, Παναμά, Περού, Πορτογαλίας, Χιλής).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χάρη στην υποστήριξη της Acción Cultural Española, οι
Ισπανοί ποιητές Lola Mascarell και José Saborit συμμετέχουν στην ποιητική  βραδιά της Πέμπτης 13 Ιουνίου στις 20:30 στη Στοά του Βιβλίου μαζί με τους ποιητές Fernando Aramburu και Juan Vicente Piqueras (Ισπανία ), Manuela Mavromichalis (Κύπρος) και της Danae Brugiati (Παναμάς). Ομοίως, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 19.30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, με τους ποιητές Fernando Aramburu, Luis García Montero και Juan Vicente Piqueras (Ισπανία ) και της Manuela Mavromijalis (Κύπρος).
Επίσης, ο Ισπανός συγγραφέας Andrés Barba, παρουσιάζει τα βιβλία του «Φωτεινή
Πολιτεία» και «Χέρια Μικρά» (Εκδόσεις Μεταίχμιο) την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 19.00 στη Στοά του Βιβλίου, ενώ θα λάβει μέρος και  στη συζήτηση «Μετανάστευση και λογοτεχνία», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου στη Στοά του Βιβλίου στις 19.00 μαζί με τον συγγραφέα από την Κόστα Ρίκα, Carlos Fonseca και την Eλληνίδα Λένα Ματσιώρη.
Τέλος, θα συμμετάσχει και σε ποιητική βραδιά την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 20.30 μαζί με τους ποιητές Luis García Montero και Juan Vicente Piqueras (Ισπανία), Τίτο Πατρίκιο (Ελλάδα), Elsa Cross (Μεξικό) και Luis Filipe Castro Mendes (Πορτογαλία).
Χορηγοί του 11ου Φεστιβάλ ΛΕΑ είναι οι: Teleperformance Hellas, Kyklos Travel και AirFrance KLM.
Φέτος, το ΛΕΑ ταξιδεύει στη Λευκάδα (14-17 Ιουνίου) και στον  Άγιο Νικόλαο Κρήτης (16-17 Ιουνίου).

AboutAdriana

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek