[ 20 Απριλίου, 2020 by admin 0 Comments ]

Ο Διαγωνισμός του 12ου Φεστιβάλ ΛΕΑ #ΛΕΑστοΣπίτι

Σου αρέσει να γράφεις κι επιπλέον θέλεις να εκφράσεις λογοτεχνικά αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο; Σε καλούμε να συμμετάσχεις στο Διαγωνισμό Μικροδιηγήματος «ΛΕΑ στο Σπίτι» του 12ου Φεστιβάλ ΛΕΑ, με θέμα «Μένουμε στο σπίτι». Στείλε το κείμενό σου στη διεύθυνση: leafestival.direccion@gmail.com με τον τίτλο: Διαγωνισμός Μικροδιηγήματος #ΛΕΑστοΣπίτι ΟΝΟΜΑ και ΕΠΙΘΕΤΟ του συμμετέχοντος

Οι Βάσεις του Διαγωνισμού Μικροδιηγήματος #ΛΕΑστοΣπίτι

Μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι το επιθυμούν. Τα μικροδιηγήματα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, να μην έχουν δημοσιευθεί προηγουμένως σε κανένα έντυπο ή ψηφιακό μέσο. Το κάθε μικροδιήγημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 150 λέξεις, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου και πρέπει να έχει θέμα το σύνθημα «Μένουμε στο σπίτι».
Το Φεστιβάλ ΛΕΑ θα εκδώσει ένα βιβλίο με μια ευρεία επιλογή από τα μικροδιηγήματα που θα υποβληθούν. Τα τρία πρώτα που θα βραβευτούν εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στο βιβλίο. Η παρουσίασή του θα γίνει στο 13ο Φεστιβάλ ΛΕΑ τον Ιούνιο του 2021. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν σε προγράμματα μετάφρασης του Φεστιβάλ ΛΕΑ.

Καθορίζονται λοιπόν οι εξής προϋποθέσεις συμμετοχής:

1. Κάθε πρωτότυπο πρέπει να αποτελεί μικροδιήγημα μεγίστης έκτασης 150 λέξεων. Πρέπει να υποβληθεί στα ισπανικά, ή στα ελληνικά ή στα πορτογαλικά, με ευανάγνωστη γραμματοσειρά. Οι συγγραφείς αυτών των μικροδιηγημάτων (ή οι ενήλικες που τους εκπροσωπούν) φέρουν την ευθύνη για την προέλευση του κειμένου του μικροδιηγήματος που θα υποβληθεί ως ιδία δημιουργία και στην περίπτωση που είναι εμπνευσμένο από έργο άλλου συγγραφέα ή χρησιμοποιεί απόσπασμά του, θα πρέπει να πρέπει να έχουν την γραπτή άδεια του δημιουργού του εν λόγω έργου.

2. Τα έργα πρέπει να σταλούν ως τις 9 Ιουνίου 2020 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: leafestival.direccion@gmail.com και ο τίτλος του μηνύματος πρέπει να είναι «Διαγωνισμός Μικροδιηγήματος #ΛΕΑστοΣπίτι».

3. Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκτός από το μικροδιήγημα, πρέπει να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του συγγραφέα: όνομα, επίθετο, τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως και τα στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου του, σε περίπτωση που είναι ανήλικος. Πρέπει επίσης να επισυνάπτεται φωτογραφία του συγγραφέα σε υψηλή ανάλυση κι ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα μέχρι 400 χαρακτήρες (χωρίς τα κενά). Οι υποψηφιότητες που δεν θα περιλαμβάνουν κάποιο από τα προαναφερθέντα στοιχεία, θα αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

4. Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ ΛΕΑ, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του λογοτεχνικού κόσμου και του Φεστιβάλ, θα εκδώσει την απόφασή της για ένα νικητήριο μικροδιήγημα και δύο επιπλέον στην βραχεία λίστα.

5. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα μάθουν οι νικητές σε προσωπική επαφή και θα δημοσιευθεί στην σελίδα του Φεστιβάλ στο ίντερνετ (www.lea-festival.com) και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

6. Οι τρεις πρώτοι νικητές θα παραλάβουν ένα τιμητικό δίπλωμα, την εξασφάλιση της δημοσίευσης του έργου τους στην προαναφερθείσα έκδοση κι ένα αντίτυπο του βιβλίου δωρεάν.

7. Επιπλέον, στο εν λόγω βιβλίο θα συμπεριληφθεί μια ευρεία επιλογή των μικροδιηγημάτων που θα συμμετέχουν. Εκτός από τα μικροδιηγήματα που θα κερδίσουν τις τρεις πρώτες θέσεις, για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα συμπεριληφθούν στην έκδοση. Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αναλαμβάνει την ευθύνη της επιλογής των μικροδιηγημάτων και η απόφασή της είναι απρόσβλητη. Θα αποφασίσει δε με κριτήρια την ποιότητα, το ενδιαφέρον και την μοναδικότητα των υποψηφιοτήτων.
8. Το Φεστιβάλ ΛΕΑ θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα υποβληθέντα έργα και να τα δημοσιεύσει στην διαδικτυακή του σελίδα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τα συμπεριλάβει, αν τα επιλέξει, στο προαναφερθέν βιβλίο, χωρίς να αποδώσει οποιαδήποτε αποζημίωση στους δημιουργούς τους.

9. Οι διαγωνιζόμενοι, με την ελεύθερη συμμετοχή τους, αποδέχονται πλήρως τις βάσεις του διαγωνισμού.

10. Η κριτική επιτροπή μπορεί να κηρύξει τον διαγωνισμό άγονο και η απόφασή της δεν μπορεί να προσβληθεί.

11. Η κριτική επιτροπή έχει το δικαίωμα της ερμηνείας αυτών των βάσεων συμμετοχής.

Δήλωσε συμμετοχή στον Διαγωνισμό Μικροδιηγήματος #ΛΕΑστοΣπίτι και στείλε το δικό σου το συντομότερο!

AboutAdriana

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek